Grouwels Vastgoed verwerft 413 woningen van Amvest

Nieuws 10 jun 2024

Amvest heeft namens het Amvest Residential Core Fund zeven wooncomplexen met in totaal 413 woningen verkocht aan Grouwels Vastgoed. De complexen bevinden zich verspreid over de steden Almere (2x), Barendrecht (2x), Breda, Ede en Vleuten. Capital Value en Loyens & Loeff begeleidden Amvest bij de verkoop.

Het betreft een duurzame portefeuille met gunstige bouwjaren (na 2000) en hoofdzakelijk energielabel A. De complexen beschikken allen over ruime woningen (gemiddeld circa 100 m²) en liggen op gunstige locaties in Nederland. De twee complexen in Barendrecht betreffen eengezinswoningen. De overige complexen betreffen meergezinswoningen.

Richard Dohmen, Algemeen Directeur Grouwels Vastgoed: ‘’We zijn erg verheugd met deze mooie en duurzame aankoop. Met de verwerving van deze jonge en goed gespreide portefeuille, die samenvalt met de komst van de derde generatie Grouwels in het familiebedrijf, onderschrijven we onze ambities om in continuïteit een relevante rol te blijven vervullen voor de hele woningsector in Nederland. “

Jens van Hasenbroek, Directeur Transacties Capital Value: “De transactie heeft in een zeer kort tijdsbestek plaatsgevonden. De gunstige kenmerken van de portefeuille en het wederzijds vertrouwen tussen partijen lagen hieraan ten grondslag. Wij merken dat er momenteel voldoende kapitaal beschikbaar is voor courante wooncomplexen en dat er vertrouwen is in Nederlandse woningbeleggingen.”