Haag Wonen verkoopt zorgvastgoed in Haagse Rivierenbuurt

Nieuws 22 okt 2020

Haag Wonen heeft 30 intramurale zorgwoningen, 2 kinderdagverblijven, 2 bedrijfsruimten met zorgbestemming en 16 bijbehorende parkeerplaatsen in Den Haag verkocht. Het zorgvastgoed is onderdeel van complex Eden in de Haagse Rivierenbuurt. Binnen het complex bevinden zich ook 49 sociale huurwoningen, die eigendom blijven van Haag Wonen. De koper is Achmea Dutch Health Care Property Fund. Capital Value begeleidde Haag Wonen bij de verkoop. 

De intramurale zorgwoningen, bestemd voor geriatrische patiënten, liggen op de eerste en tweede verdieping van het complex. Op de begane grond bevinden zich 2 kinderdagverblijven in combinatie met onderwijs-, medische en welzijnsvoorzieningen en 2 bedrijfsruimten. Kinderdagverblijf DAK (locatie KIM), antroposofisch kinderdagverblijf Lievegoed (locatie Marjatta) en HWWZ (locatie Stromenhof) zijn de huurders van het verkochte zorgvastgoed.

Opbrengsten investeren in sociale huur
Ria Koppen, financieel bestuurder Haag Wonen: “Wij richten ons op sociale huurwoningen. Het verkochte (zorg)vastgoed past niet in de huidige portefeuillestrategie van Haag Wonen. We zijn blij dat we het kunnen overdragen aan een professionele nieuwe eigenaar die veel kennis heeft van zorgvastgoed. De opgave is groot in Den Haag, de wachtlijsten zijn lang. Als partner in de stad kan Haag Wonen dit geld daarom goed gebruiken om te investeren in nieuwbouw, woningverbetering en verduurzaming.”

Fondsmanager Daan Tettero van Syntrus Achmea Real Estate & Finance: “Deze acquisitie sluit goed aan op de strategie van het ADHCPF, die voorziet in een verdere uitbreiding van intramurale zorgwoningen in de portefeuille. Wij weten uit ervaring dat de aanwezigheid van kinderen in de directe omgeving veel doet voor het welzijn van ouderen. Voor de participanten in het fonds is dit zowel financieel als maatschappelijk een uitstekende investering.” Manon Kuipers, specialist zorgvastgoed bij Capital Value: “Wij zien een toenemend aantal corporaties analyses op hun zorgvastgoed uitvoeren. Vooral niet-DAEB complexen of complexen die buiten de kernregio vallen worden als mogelijk te verkopen aangemerkt. Door de grote vraag van beleggers naar bestaand zorgvastgoed liggen er voor corporaties op dit moment veel kansen om het vastgoed over te dragen aan marktpartijen die veel ervaring hebben met dergelijk vastgoed, zoals ook bij deze transactie het geval is.”

Heeft u ook interesse uw zorgvastgoed te verkopen?
Lees meer over onze dienstverlening in dit segment of neem direct contact op met Manon Kuipers.