Habion verkoopt complex De Wieken in Eelde

Nieuws 3 dec 2019

Woningcorporatie Habion heeft een complex met 24 woningen en een nabijgelegen perceel grond verkocht aan de lokale belegger Vastgoedfonds Drenthe. De verkoop betreft het seniorencomplex De Wieken aan de Schoollaan in Eelde. Capital Value begeleidde Habion bij de verkoop van het complex.

Het complex is onaangebroken en de woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van circa 70 m². Het complex is centraal gelegen in een woonwijk nabij diverse winkelvoorzieningen. Met de verkoop creëert Habion extra middelen voor de realisatie van sociale seniorenwoningen binnen het vestigingskader en de verduurzaming van de bestaande voorraad. ‘Wij hebben in Vastgoedfonds Drenthe een lokale koper gevonden die de continuïteit waarborgt van dit prachtige appartementengebouw plus grond in Eelde. Dat is goed nieuws voor de ouderen in deze mooie plaats,’ vertelt transactiemanager José Hoogveld van Habion.

Manon Kuipers, specialist zorgvastgoed bij Capital Value: ‘De vraag van particuliere beleggers naar zorgvastgoed en seniorenwoningen neemt toe. Het beleggingsvolume van deze transactie is voor particuliere beleggers interessant. Door de grote vraag naar zorgwoningen en de beperkte beschikbaarheid van kwalitatief goed aanbod, is het voor corporaties een zeer gunstig moment om bestaand vastgoed te verkopen’.