Heijmans verkoopt 20 nieuwbouw appartementen in Amsterdam

Nieuws 5 okt 2018

Heijmans heeft 20 vrije sector huurwoningen in het project De Verbinding verkocht. De Verbinding wordt gerealiseerd in het hart van de Spaarndammerbuurt in Amsterdam, op de plek waar vroeger de Spaarndammerschool stond. Koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde Heijmans bij de verkoop. Koper werd begeleid door Lymos Real Estate Capital Advisors.

De Verbinding bestaat in totaal uit 80 woningen, naast de 20 vrije sector huurappartementen, worden 24 sociale huurwoningen (Eigen Haard) en 36 koopwoningen gerealiseerd.

De Verbinding heeft een mooie architectuur die verwijst naar karakteristieke elementen van de Amsterdamse School zoals bogen, afgeronde hoeken, bollingen en bijzonder metselwerk. Al deze historische elementen worden echter gecombineerd met hedendaagse duurzaamheid. Dankzij onder andere een WKO-installatie en PV-panelen krijgt het complex een EPC van -0,19.

De bouw is reeds gestart en de oplevering staat gepland in september 2020.

Thijs Meijer, vastgoedadviseur nieuwbouw: “Door de bijzonder mooie architectuur gecombineerd met de hoge duurzaamheid was de interesse voor dit nieuwbouwproject erg groot onder beleggers.”