Herontwikkelingslocatie De Klinkenberg in Ede verkocht

Nieuws 16 jun 2021

Woonzorg Nederland heeft herontwikkelingslocatie De Klinkenberg in Ede verkocht aan Crossing Borders Development. Op de ontwikkellocatie vlakbij het centrum van Ede staat momenteel een verzorgingstehuis dat gesloopt wordt. Capital Value begeleidde de verkoper bij de transactie. De juridische begeleiding was in handen van Core Notariaat. 

De locatie van De Klinkenberg wordt omringd door de Klinkenbergerweg, Eikenlaan en Van Heutszlaan. De ontwikkellocatie biedt een mooie kans voor het realiseren van 100 nieuwe appartementen, gelegen in een groene omgeving en op loopafstand van het centrum van Ede. 

Bregje de Looff, vastgoedadviseur woningcorporaties bij Capital Value: “Woonzorg Nederland heeft een unieke mogelijkheid gecreëerd om op de locatie van het voormalig verzorgingstehuis een plan te maken waarin zij 40 sociale nieuwbouwwoningen Turnkey laat realiseren door Crossing Borders Development. Daarnaast ontwikkelt en realiseert Crossing Borders Development 60 appartementen voor verkoop aan particulieren. Een mooi voorbeeld van een herontwikkeling waar een mix aan woningen ontstaat.” 

Flip van den Heuvel, commercieel directeur bij Crossing Borders Development: “Wij maken optimaal gebruik van het bestaande groen op de huidige locatie, waardoor de huurders en kopers in een parkachtige setting komen te wonen. Omdat de meeste bomen op het terrein worden gehandhaafd komt dit ten goede aan de flora en fauna. De appartementen in zowel het koopgebouw als het gebouw voor Woonzorg Nederland krijgen een bijzondere architectuur die goed aansluit op de groene omgeving.”

In het koopgebouw worden 60 drie- en vierkamerappartementen van circa 85 m² tot circa 200 m² woonoppervlak ondergebracht en deze zullen worden voorzien van royale buitenruimten. Verder worden de appartementen gekenmerkt door veel daglichttoetreding. Op de bovenste verdiepingen van het gebouw worden meerdere penthouses gesitueerd met extra grote terrassen.

Het hoofdvolume van het gebouw met koopwoningen zal bestaan uit vier bouwlagen en er komt een accent aan de zuidkant van het gebouw met 8 bouwlagen. Het parkeren voor de bewoners wordt onder de gebouwen opgelost, waardoor dit aan het zicht wordt onttrokken. Per appartement zijn er 1 of meerdere parkeerplaatsen beschikbaar.

De verkoop vindt plaats onder voorbehoud dat de betreffende toezichthouders akkoord gaan.