Intermaris start verkoop unieke woon-zorgportefeuille in Noord-Holland

Nieuws 18 okt 2018

Intermaris start met de verkoop van een woon-zorgportefeuille van in totaal 265 eenheden. Het betreft 251 sociale (zorg) woningen, 13 maatschappelijke ruimten en 1 perceel grond in de provincie Noord-Holland. De woningen zijn verdeeld over negen complexen in de plaatsen Avenhorn, Aartswoud, De Goorn, Spanbroek, Spierdijk, Wijdewormer, Wognum en Zuidermeer. Capital Value zal het verkoopproces begeleiden.

Intermaris is een woningcorporatie met woningbezit in de regio’s West-Friesland en Waterland. Cees Tip, bestuurder Intermaris: ‘Wij hebben de afgelopen periode alle huurders en overige betrokkenen geïnformeerd over de verkoop. Aanleiding om deze portefeuille nu te verkopen is de focus op onze kerntaak binnen ons kerngebied: het bieden van betaalbare woningen en een aangename woonomgeving aan mensen met een laag inkomen. De (zorg)woningen uit deze portefeuille vallen hier niet onder”.

Over de portefeuille
De Intermaris Care Portfolio betreft een portefeuille met zowel zelfstandige als onzelfstandige wooneenheden op goede locaties in de provincie Noord-Holland. Een groot deel van de portefeuille is langjarig verhuurd aan zorginstellingen (circa 40% van de totale huurstroom). De overige eenheden worden rechtstreeks door Intermaris aan particulieren verhuurd. 

Verkoopproces
De voorkeur gaat uit naar verkoop van de portefeuille in het geheel. Voor meer informatie over de complexen kunt u terecht op Zorgvastgoedmarkt. Ook kunt u direct contact met ons opnemen.