Jasper Kars wint Capital Value Scriptieprijs

Nieuws 6 apr 2022

Jasper Kars is de winnaar van de Capital Value Scriptieprijs. De prijs werd op 5 april jl. uitgereikt tijdens Shared Value, de jaarlijkse bijeenkomst van Capital Value in het EYE Amsterdam. Jasper won met zijn scriptie over een waardevoorspellend model voor de woningmarkt een weekend naar New York. De tweede prijs ging naar Matthijs Zaadnoordijk en de gedeelde prijs ging naar Nadi Morsink en Mats Bartels. 

Een record aan inzendingen
In totaal kende de scriptieprijs 19 inzendingen. De jury, bestaande uit medewerkers van Capital Value, beoordeelde alle scripties op originaliteit, innovativiteit, kwaliteit en toepasbaarheid. Thijs Konijnendijk, Head of Research & Data Intelligence bij Capital Value: “We hebben deze prijs in het leven geroepen om onderzoek op de woningbeleggingsmarkt vanuit alle invalshoeken te stimuleren en kansen te bieden aan jong aanstormend talent. Van de 19 inzendingen hebben we vier genomineerden geselecteerd die elk een relevante bijdrage leverden aan kennis over de woningbeleggingsmarkt’.

Een succesvol waardevoorspellend model
Jasper Kars beargumenteert in zijn onderzoek welke kwantitatieve technieken geschikt zijn voor het ontwikkelen van waarde-voorspellende modellen voor woningen. In zijn scriptie worden traditionele en machine learning technieken tegen elkaar afgezet, zodat de kracht van lineaire en non-lineaire verbanden kunnen worden afgewogen. Vervolgens worden deze inzichten gebruikt tot een succesvol waarde voorspellend model te komen voor de woningmarkt.

Wilt u meer weten over de genomineerden en hun scripties? Lees verder.

Maak kans op de Capital Value Scriptieprijs!
De inschrijving voor de scriptieprijs is weer geopend. Scriptieschrijvers van HBO ? of WO opleidingen en de ASRE kunnen scripties insturen. Wil jij ook een kans maken op twee tickets naar New York? Stuur dan uiterlijk

31 december 2022
jouw scriptie mét een samenvatting van maximaal 2 pagina’s naar academy@capitalvalue.nl. Schrijf daarbij een korte motivatie waarom jij denkt dat jij de Capital Value scriptieprijs zou moeten winnen. Check voor het insturen het reglement voor de Scriptieprijs.