Lefier start met de verkoop van het Pepergasthuis in Groningen

Nieuws 22 mei 2018

Lefier start met de verkoop van het Pepergasthuis, een monumentaal complex met een unieke ligging in de binnenstad van Groningen. Het complex bestaat uit 29 zelfstandige huurwoningen, een kerk, een eetzaal met keuken, een voogdenkamer in authentieke staat en een gemeenschappelijke binnentuin. Capital Value zal het verkoopproces begeleiden. De verkoop is op 22 mei openbaar aangekondigd via een advertentie in Het Financieele Dagblad.

Het Pepergasthuis is één van de oudste hofjes die de stad Groningen kent en staat bekend om zijn bijzondere architectuur. De gesloten gevels aan het Kattendiep, de toegangspoort aan de Peperstraat en de voogdenkamer stralen de rijke geschiedenis van het Pepergasthuis uit.

Ronald Werkman, manager makelaardij van Lefier: ‘Het Pepergasthuis is één van de parels in ons bezit. We zijn echter van mening dat dit monument niet meer in ons bezit past, omdat het onvoldoende te verduurzamen is en op termijn te duur wordt voor Lefier. We proberen het Pepergasthuis zo goed mogelijk te verkopen, zodat we optimaal kunnen blijven investeren in duurzame en betaalbare sociale huurwoningen.’

Indien u interesse heeft in verwerving van Het Pepergasthuis verzoeken wij u uiterlijk dinsdag 3 juli 2018, 12:00 uur een bieding uit te brengen. Graag verwijzen wij u voor meer informatie over het complex naar corporatiemarkt.nl of u kunt direct contact opnemen met Jaap van Dijk.