LEKSTEDEwonen en Woongoed Zeist starten met de verkoop van Huis Zoudenbalch in Utrecht

Nieuws 12 apr 2017

LEKSTEDEwonen en Woongoed Zeist starten met de verkoop van Huis Zoudenbalch, een rijksmonumentaal complex met een unieke ligging in de binnenstad van Utrecht. Huis Zoudenbalch beschikt over 24 appartementen, 21 bergruimten, een overdekte fietsenstalling en een ruime binnentuin. Capital Value zal het verkoopproces begeleiden. De verkoop is op 12 april openbaar aangekondigd via een advertentie in Het Financieele Dagblad en het AD Utrecht.

Huis Zoudenbalch ligt aan de Donkerstraat, een zijstraat van de populaire winkelstraat Steenweg. Het complex heeft een gotische uitstraling, kenmerkende rode luiken en een rijke geschiedenis. Een renovatie in 2011 zorgde ervoor dat de appartementen weer volledig aan de moderne eisen voldoen.

Ed de Groot, directeur-bestuurder van LEKSTEDEwonen: ‘Reden voor verkoop is dat het complex niet meer behoort tot de kerntaak van LEKSTEDEwonen en Woongoed Zeist, namelijk het bouwen en verhuren van sociale huurwoningen. Beide corporaties willen zich meer richten op het bouwen en verhuren van woningen passend voor de doelgroep.’

Indien u interesse heeft in verwerving van het complex verzoeken wij u uiterlijk dinsdag 23 mei 2017, 12.00 uur een bieding uit te brengen. Graag verwijzen wij u voor meer informatie over het complex naar Corporatiemarkt of u kunt direct contact opnemen met Esther Murk.