Lingotto verkoopt 206 appartementen in Leiden aan M&G Real Estate

Nieuws 4 dec 2023

De Amsterdamse projectontwikkelaar Lingotto heeft nieuwbouwontwikkeling More5 in Leiden verkocht aan M&G Real Estate, onderdeel van vermogensbeheerder M&G. More5 bestaat uit 206 appartementen en 178 m² commerciële ruimte. 184 van de te bouwen appartementen vallen onder de noemer betaalbaar, waarvan 150 bestemd zijn voor universiteitsmedewerkers. Capital Value begeleidde Lingotto bij de verkoop.

More5 ligt in het Bioscience Park en nabij het centrum van de stad. Laurien van Wieringen, hoofd Real Estate Investment and Asset Management bij M&G in Nederland: ‘In de afgelopen tien jaar is het aantal inwoners van Leiden met bijna 5% toegenomen en dat heeft geleid tot een tekort aan zo’n 10.000 woningen. Dit project draagt een klein beetje bij aan het terugdringen het regionale woningtekort.’

Profiteren van energielabels
Het appartementencomplex wordt voorzien van 240 zonnepanelen voor het WKO-systeem en krijgt een stalling voor 527 fietsen. Naar verwachting zal het project in het laatste kwartaal van 2025 worden opgeleverd. Het is de bedoeling dat More5 een GPR-score van minimaal 7,5 behaalt en een jaar na oplevering een BREEAM-in use Very Good certificaat of hoger krijgt toebedeeld en alle huurders dan profiteren van de toegekende energielabels A, A+ en A++.