Live uit Hong Kong: interesse uit Azië zal komende jaren alleen maar toenemen

Nieuws 28 nov 2018

 De onzekerheid in China en Hong Kong biedt kansen voor Europa. Met name door het handelsconflict tussen de VS en China stroomt er steeds meer kapitaal vanuit Hong Kong naar Europa, waaronder naar Londen en Parijs. Diverse partijen geven aan te verwachten dat Amsterdam steeds interessanter gaat worden. Dat zijn de geluiden die te horen zijn tijdens MIPIM Asia, waar Capital Value vertegenwoordigd is om de kansen op de Nederlandse woningbeleggingsmarkt onder de aandacht te brengen.   

In Hong Kong is voor veel beleggers het Amerikaans-Chinees handelsconflict een van de voornaamste onderwerpen. Het handelsconflict leidt tot veel onzekerheid onder vastgoedbeleggers. De vastgoedmarkten in steden als Singapore en Hong Kong kennen een afname van internationale transacties met een prijscorrectie als gevolg. Het vooruitzicht voor deze vastgoedmarkten blijft onzeker waardoor Aziatische beleggers naar alternatieven zoeken.

Interesse in Europa neemt toe
Meerdere fondsen hebben aangegeven meer in Europa te willen investeren om hun portefeuille verder te diversifiëren. Gedurende de panelsessie over ‘European Opportunities’ werden de kansen en mogelijkheden voor Aziatische vastgoedbeleggers in Frankrijk, het Verenigd Koningkrijk, Nederland en Rusland toegelicht. Hieruit bleek dat Aziatische fondsen een voorkeur hebben voor ‘Gateway’ cities die sterk zijn aangesloten op internationale handels en kennisnetwerken. Ondanks de Brexit blijft Londen de top bestemming voor Aziatisch kapitaal in Europa. Steeds meer Aziatische fondsen investeren echter ook in Parijs, Frankfurt, Berlijn en Amsterdam. ‘Wij zien een toenemende belangstelling van Aziatische beleggers voor de Nederlandse woningbeleggingsmarkt. Investeerders als First Sponsor Group en AT Capital hebben reeds woningprojecten aangekocht en daarnaast investeren meerdere fondsen waaronder de Japan Post indirect in Nederlandse huurwoningen” aldus Jelle Tinke, Manager International Investments bij Capital Value.