LSI Project Investment verkoopt nieuwbouwontwikkeling in Rotterdam aan Delta Lloyd Vastgoed

Nieuws 23 mrt 2016

Recent heeft LSI overeenstemming bereikt met Delta Lloyd Vastgoed over de verkoop van een nieuwbouwontwikkeling op een prominente plek in Rotterdam. Het project met de naam 'Willemstoren' omvat 76 nieuwbouw appartementen alsmede circa 46 parkeerplaatsen. Naar verwachting zal de woontoren voorjaar 2018 worden opgeleverd. Capital Value adviseerde LSI bij de verkoop.

De nieuwbouwontwikkeling is gelegen op een prominente locatie in Rotterdam, direct aan de voet van de Erasmusbrug. Op deze locatie zullen studio’s en twee- en driekamerappartementen tussen 55 en 135 m² worden gerealiseerd. Alle woningen hebben een ruim balkon en een berging in de onderste laag van het gebouw. Onder het gebouw is een parkeergarage voorzien. Het wonen in de Willemstoren is gericht op het stadsleven. Het Witte de With-kwartier, het winkelhart van Rotterdam, de Kop van Zuid met het Luxor Theater en Hotel New York, Museumpark en tal van andere restaurants, kroegjes en internationale culturele voorzieningen liggen op loopafstand. Kortom wonen in de Willemstoren is vooral comfortabel leven met een geweldig uitzicht op de Erasmusbrug en de rivier de Maas. Luc Smits van LSI Project Investment noemt deze ontwikkeling een voorbeeld van binnenstedelijke verdichting, waarbij de focus ligt op de toekomstige bewoners door een kwalitatieve, ingetogen en stijlvolle leefomgeving te creëren in het middensegment van de woningmarkt. Igno Schings, manager Vastgoed van Delta Lloyd: “Deze aankoop draagt bij aan uitbreiding en verjonging van onze woningportefeuille. Wij zijn zeer positief gestemd over de samenwerking met bouwers en ontwikkelaars waardoor wij onze groeiambities kunnen waarmaken. Het project zal naar verwachting optimaal profiteren van de sterke economische ontwikkelingen in de regio Rotterdam. We zijn blij dat we dit project van LSI hebben kunnen verwerven.”

Toenemende interesse in nieuwbouw- en herontwikkelingen
Capital Value is de afgelopen periode betrokken geweest bij diverse nieuwbouw- en herontwikkelingen. Marijn Snijders, directeur Capital Value: “Door het beperkte aanbod van bestaande woningcomplexen en de positieve ontwikkeling van de vastgoedmarkt zien we steeds meer vraag naar nieuwbouwontwikkelingen. Rotterdam heeft zich de afgelopen jaren sterk positief ontwikkeld en de interesse van woningbeleggers in de stad neemt nog steeds toe. De ontwikkeling van LSI speelt in op de vraag naar betaalbare woonruimten gelegen op een enerverende plek op loopafstand van het stadshart van Rotterdam”. Het gebouw is een ontwerp van IWT. LSI Project Investment en Inspire Real Estate zijn ontwikkelaars van het gebouw. LSI werd bij de verkoop geadviseerd door Capital Value. Delta Lloyd Vastgoed werd geadviseerd door DTZ Zadelhoff. Ooms Makelaars stelde een advies op voor de lokale huurprijzen. Voor meer informatie over deze transactie kunt u contact opnemen met Ing M.A. (Marijn) Snijders RT MRICS. Lees ook: PropertyNL: LSI verkoopt Willemstoren aan Delta Lloyd