MEGADEAL: Heimstaden koopt 9.455 woningen van Round Hill

Nieuws 27 mrt 2019

De Zweedse belegger Heimstaden AB heeft de portefeuille van 9.544 woningen van Round Hill gekocht en wordt daarmee een van de grootste particuliere woningbeleggers in Nederland. De portefeuille van 536 complexen heeft een spreiding over Nederland met een concentratie in de Randstad. Naar verwachting wordt de transactie afgerond op 1 mei 2019. 

Heimstaden verwerft de 536 complexen in Nederland voor circa 1,4 miljard euro. Het verhuurbare oppervlak bedraagt ongeveer 805.900 m², waarvan ongeveer 793.800 m² woonoppervlak en circa 12.100 m² commerciële ruimte. De verworven objecten zijn geografisch gespreid over Nederland met een concentratie in de Randstad. De huuropbrengsten bedragen jaarlijks ongeveer 76 miljoen euro. Heimstaden volgde al enige tijd de Nederlandse vastgoedmarkt en voerde de eerste acquisitie uit in oktober 2018. Door deze overname krijgt Heimstaden een belangrijke positie in Nederland en wordt het een van de grootste spelers op de woningbeleggingsmarkt. ‘Deze portefeuille biedt ons een unieke gelegenheid om een ??belangrijke positie te verwerven in een zeer gunstige woningmarkt met sterke macro-economische fundamentals en een aanzienlijk landelijke onderproductie van wooneenheden’, zegt Christian Fladeland, cio van Heimstaden. Wij zijn trots dat wij de commerciële begeleiding voor deze transactie (de grootste transactie op de woningbeleggingsmarkt tot nu toe) in nauwe samenwerking met Houthoff (juridisch), Sweco (technisch) en Immo Finance en JP Morgan (financieel) hebben mogen begeleiden. Round Hill werd bij de transactie geadviseerd door Kempen en Loyens & Loeff. 

Over Heimstaden AB
Heimstaden is een van de grootste residentiële vastgoedbedrijven in Scandinavië en is actief in onder meer Zweden, Denemarken, Noorwegen, Nederland en Duitsland. In iets meer dan tien jaar tijd is Heimstaden uitgegroeid van een relatief kleine speler op de Zweedse woningmarkt tot een van de grootste spelers in Scandinavië. Naar website.