MICRO-WONEN B.V. verkoopt 50 duurzame appartementen in Dronten

Nieuws 1 sep 2021

MICRO-WONEN B.V. heeft onlangs 50 duurzame appartementen met 60 parkeerplaatsen verkocht aan Hollandse Huizen. Het betreft woningen in het recent opgeleverde complex De Ferdinand in Dronten. De koopsom bedraagt circa 9 miljoen euro. Capital Value begeleidde de transactie namens MICRO-WONEN B.V. Core Notariaat verzorgde de juridische begeleiding.

De Ferdinand is in 2021 opgeleverd en ligt in het Hanzekwartier in Dronten, op loopafstand van het NS-station. KPO Planontwikkeling uit Zaanstad heeft de gehele ontwikkeling en realisatie als gedelegeerd ontwikkelaar namens MICRO-WONEN uitgevoerd. Het is een duurzaam (gasloos) complex dat voorzien is van onder meer warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming. De meerderheid van de appartementen heeft twee kamers, enkele appartementen bestaan uit drie kamers. De woningen worden grotendeels verhuurd in het sociale huursegment en deels in het middeldure huursegment.

Over Hollandse Huizen
Hollandse Huizen is fondsmanager en gespecialiseerd in het opzetten en langdurig managen van woningbeleggingen voor particuliere beleggers. Het complex De Ferdinand is volledig verhuurd en zal worden ingebracht in Maatschap Hollandse Huizen Dronten, welke is geregistreerd bij de AFM. Hanneke van Betten, partner bij Hollandse Huizen: ‘Deze aankoop past in de strategie van Hollandse Huizen om particuliere beleggers duurzame en solide lange termijn beleggingen te bieden, met een optimaal financieel èn maatschappelijk rendement.’ Sanna Wirtz, vastgoedadviseur bij Capital Value: ‘Veel beleggers toonden interesse in dit recent opgeleverde en duurzame complex. Met sociale en middeldure huurappartementen is De Ferdinand een mooie aanvulling op de woningvoorraad in Dronten.’