MN koopt 119 middenhuur- en 120 vrije sectorhuurwoningen in Sloterdijk

Nieuws 3 dec 2021

Vermogensbeheer MN heeft namens haar cliënt pensioenfonds PMT en samen met woningcorporatie Lieven De Key nieuwbouwproject Crossroads in Amsterdam gekocht van projectontwikkelaar To Be Developed (TBD). Capital Value heeft voor MN het aankoopproces begeleid. Het is een nieuwe stap in de ontwikkeling van dit vooralsnog tamelijk monofunctionele kantorengebied tot een levendig nieuw stedelijk centrum. 

De mixed-use ontwikkeling, naar het ontwerp van MVSA Architects, wordt gerealiseerd in de bocht van de Hemboog, het verhoogde spoor nabij treinstation Amsterdam Sloterdijk. Het plan omvat twee markante woontorens met een commerciële plint en behelst in totaal circa 31.000 m2. De bouw van Crossroads is in handen van VolkerWessels onderneming Boele & van Eesteren en gaat in 2022 van start.

119 middeldure huurwoningen, 120 vrije sectorwoningen en een commerciële plint
Het project bestaat uit vier bouwdelen. De plint krijgt een transparant en uitnodigend karakter. De middenbouw biedt ruimte aan riante appartementen en vormt de overgang naar de woontoren van 90 meter hoog, vanwaar de glazen hoeken uitkijken op de stad op de stad. MN heeft namens haar opdrachtgever PMT (Pensioenfonds Metaal en Techniek) in deze delen 119 middeldure huurwoningen, 120 vrijesectorwoningen en de commerciële plint aangekocht, welke voor een groot gedeelte langjarig is verhuurd aan een supermarkt. In de tweede, oostelijke toren worden in samenwerking met De Key 132 studentenwoningen gerealiseerd. Deze toren wordt 40 meter hoog en krijgt opvallende balkons.

Naar een multifunctioneel gebied
Crossroads vormt het centrumplan van het stationsgebied Sloterdijk, welke momenteel wordt omgevormd naar een multifunctioneel gebied. Kantoorcomplexen worden omgetoverd tot woongebouwen, oude bedrijfsgebouwen worden broedplaatsen voor de nieuwe economie. Sloterdijk is bovendien onderdeel van de nog veel grotere gebiedsontwikkeling Haven-Stad. Een gebiedsontwikkeling die erin voorziet dat (haven)bedrijven in het havengebied in het Noordwesten van de stad de komende decennia plaatsmaken voor 40.000 tot 70.000 woningen.