Mooiland koopt 293 woningen van Wooninvesteringsfonds

Nieuws 9 apr 2015

Woningcorporatie Mooiland is sinds kort de trotse nieuwe eigenaar van 293 bestaande woningen in Lent, gemeente Nijmegen. Mooiland kocht hiermee de portefeuille WIF Lent B.V. van het Wooninvesteringsfonds. Op 17 maart vond de officiële overdracht plaats. Capital Value begeleidde de transactie namens het Wooninvesteringsfonds.  

Mooiland heeft haar eigen afdeling aan- en verkoop onroerend goed. De aankoop past binnen de nieuwe portefeuillestrategie van Mooiland. De corporatie concentreert zich in haar nieuwe strategie op de regio´s Noordoost-Brabant/ Gennep en Nijmegen en omstreken. Mooiland wil haar portefeuille in regio Nijmegen uitbreiden van de huidige zeshonderd tot minimaal drieduizend verhuureenheden.  Mooiland bestuurder Anne Wilbers licht de nieuwe strategie toe: “Ontwikkelingen binnen en buiten onze organisatie dwingen ons tot het maken van keuzes, die beter aansluiten op wat de samenleving en politiek van ons vraagt: een duidelijke focus op onze kerntaken, in een beperkter regionaal werkgebied. Wij zijn één van de weinige woningcorporaties, die verspreid over heel Nederland actief is. Momenteel hebben wij 27.000 woningen in 131 gemeenten. In ruim 80% van die gemeenten hebben wij minder dan 250 woningen. In onze nieuwe portefeuillestrategie definiëren wij onze kernregio’s als Noordoost-Brabant/ Gennep en Nijmegen en omstreken. Deze focus stelt ons in staat de maatschappelijke prestaties te leveren die onze omgeving van ons vraagt. Onze woningen buiten onze kernregio’s dragen we geleidelijk en met zorg over aan lokale partners.”

Over Mooiland
Mooiland is een woningcorporatie met ruim 27.000 woningen in 131 gemeenten in heel Nederland. Hiermee is Mooiland één van de twintig grootste corporaties van Nederland. Mooiland werkt samen met haar partners aan goed en betaalbaar wonen voor mensen met een laag inkomen of met een bijzondere woon- of zorgvraag. De corporatie voelt zich maatschappelijk verantwoordelijk voor de woonvragen die in haar werkgebied spelen. Het hoofdkantoor van Mooiland is centraal gevestigd in Ede. De organisatie staat onder leiding van een bestuurder en heeft ruim driehonderd medewerkers.   Voor meer informatie over deze transactie kunt u contact opnemen met Ing M.A. (Marijn) Snijders RT MRICS. Lees meer: PropertyNL: Mooiland koopt 293 woningen in Lent van WIF Vastgoedmarkt: Mooiland koopt 293 woningen van WIF Aedes Magazine: Mooiland koopt woningen in Nijmeegse Lent van WIF