Newomij koopt nieuwbouwappartementen in Nieuwkoop van Bolton

Nieuws 8 apr 2024 Newomij koopt nieuwbouwappartementen in Nieuwkoop

Newomij en Bolton hebben op 5 april de koop- en aannemingsovereenkomst getekend voor de aankoop en realisatie van 20 nieuwbouwappartementen in het ontwikkelplan De Drie Linden in Nieuwkoop. Capital Value begeleidde Bolton bij de verkoop van de ontwikkeling.

De door Newomij aangekochte appartementen vormen samen het gebouw De Zilverlinde. De appartementen zijn bestemd voor verhuur in het middensegment, zoals gedefinieerd door de gemeente Nieuwkoop. De bouw start uiterlijk in juli 2024, oplevering is gepland in het derde kwartaal van 2025.

De Drie Linden omvat in totaal drie verschillende gebouwen, met appartementen voor sociale huur en middenhuur, en koopappartementen. Robbert ter Wijden, lid raad van bestuur van Newomij: “Ondanks de heersende financiële en politieke onzekerheid in de vastgoedsector, beschouwen wij acquisitie van huurwoningen in Nederland als rendabel en als verantwoorde versteviging van onze portefeuille. Onze aanpak is gericht op het verder uitbreiden van onze portefeuille. Dit is mede mogelijk door onze financiële onafhankelijkheid en de sterke focus op stabiele groei voor de lange termijn.”

Duurzaam en groen bouwen
Ontwikkelaar en bouwer Bolton heeft een sterke focus op duurzaamheid. Het totale project De Drie Linden krijgt een waterrijk en groen karakter, in lijn met het beleid van de gemeente om natuur en biodiversiteit te stimuleren. Bij de bouw wordt gewerkt met duurzame hernieuwbare en gerecyclede materialen. De appartementen in De Zilverlinde beschikken over 60 zonnepanelen, waarmee het gebouw energieneutraal wordt gerealiseerd. Alle gebouwen krijgen een sedumdak.

De Zilverlinde staat op de voormalige locatie van het Ashram College in Nieuwkoop. Bolton heeft zich bij de inschrijving voor de grond richting de gemeente ook gecommitteerd aan een doelstelling om sociale cohesie in de wijk te vergroten.

Over de appartementen
De 20 middenhuurappartementen in de Zilverlinde zijn twee- en driekamerappartementen met een oppervlakte van 50 to 70 m². Elk appartement heeft een eigen buitenruimte. In de directe omgeving van de Zilverlinde bevinden zich diverse dagelijkse voorzieningen, zoals het buurtwinkelcentrum aan de overkant van de straat. Het centrum van Nieuwkoop is op slechts vijf minuten loopafstand.