Nieuwbouwontwikkeling The OX in Amsterdam verkocht aan Vesteda

Nieuws 6 jun 2019

Vesteda tekende vandaag een overeenkomst met Van Wijnen voor de aankoop van nieuwbouwontwikkeling The OX in Amsterdam. NSI N.V. heeft het bestaande kantoorpand Osdorper Ban 2 verkocht aan Vesteda. Vesteda en Van Wijnen zijn een overeenkomst aangegaan voor de ontwikkeling, sloop en realisatie van nieuwe appartementen en parkeerplaatsen op de locatie. Capital Value begeleidde Van Wijnen bij de verkoop. 

The OX zal bestaan uit 168 hoogwaardige appartementen en een ondergelegen parkeergarage. Van Wijnen, die naast de ontwikkeling ook de turnkey realisatie op zich neemt, zal naar verwachting begin 2020 starten met de bouw.

Over The OX
The OX wordt gerealiseerd in Amsterdam Osdorp, op de kruising van de Osdorper Ban en de Meer en Vaart, nabij de Sloterplas en het winkelcentrum Osdorpplein. Het gebouw biedt 2,- 3- en 4-kamer huurappartementen, allen voorzien van ruime balkons of terrassen. De appartementen variëren in grootte van 58-126 m², met een gemiddelde grootte van 70 m². Het gebouw is ontworpen door het Amsterdamse bureau LEVS Architecten en ligt op een locatie die volop in ontwikkeling is Marijn Snijders, directeur Capital Value: “The OX bestaat voor 80% uit middeldure huurwoningen. Het is goed om te zien dat institutionele beleggers bereid zijn hierin te investeren voor de lange termijn.  Deze woningen zijn een zeer welkome toevoeging op de woningvoorraad in Amsterdam.”