Nieuwe regelgeving middenhuur en WWS per 1 januari 2024

Insights 9 dec 2022

UPDATE maart 2023: het wetsvoorstel is inmiddels in consultatie en er is een up to date factsheet gemaakt met de laatste wijzigingen. Neem voor meer informatie contact op met Stefan Janssen via s.janssen@capitalvalue.nl
Op 9 december jl. verscheen de Kamerbrief van minister de Jonge over de voorgenomen regulering van het middenhuursegment en de modernisering van het WWS-stelsel. De vier pijlers die volgens de brief aan het voorstel ten grondslag liggen zijn: bescherming van de huurder, voldoende betaalbare woningen, investeringsbereidheid en stimulering van duurzaamheid. De minister beoogt het voorstel begin 2023 in consultatie te brengen en de regulering per 2024 in te voeren.

Wat betekenen de voorgenomen wijzigingen voor u?
In een overzichtelijk factsheet zetten wij alles over de nieuwe regelgeving voor u uiteen.

DOWNLOAD FACTSHEET

Wilt u de gevolgen van de nieuwe regulering voor bestaande woningen of nieuwbouwprojecten laten doorrekenen?
Wij hebben diverse modellen ontwikkeld om de (mogelijke) invloed van de aanstaande regulering op bestaande woningen of nieuwbouwprojecten in combinatie met het nieuwe WWS door te rekenen. Op basis van een uitgebreide analyse kunnen wij u van advies voorzien met betrekking tot optimalisatie en/of verduurzaming om de invloed van de nieuwe regulering te minimaliseren.  Neem contact met ons op. 

Heeft u interesse in meer data over de woning- of zorgvastgoedmarkt?

Neem direct contact op met Thijs Konijnendijk, Head of Research & Data Intelligence of bekijk ons dataplatform.