Particuliere belegger koopt 92 appartementen te Amsterdam

Nieuws 1 jul 2013

Een particuliere belegger heeft een deelportefeuille van het Woning Dispositie Fonds (WDF) gekocht. De portefeuille bestaat uit 92 woningen, 2 commerciële ruimten en enkele garages, allen gelegen in Amsterdam. De woningen liggen hoofdzakelijk binnen de Ring van Amsterdam verspreid over verschillende deelgemeenten, waarvan het grootste deel in West, Nieuw-West en Zuid. Capital Value begeleidde WDF bij de transactie.  

Volgens Marijn Snijders, directeur Capital Value, was er voor deze portefeuille met name veel belangstelling van particuliere beleggers. “Wij zien steeds meer lokale en regionale beleggers op zoek naar woninginvesteringen in de zogenaamde thuisregio. Deze kopers zijn in staat om op een ondernemende wijze waarde toe te voegen bij wederverhuur of bij uitponden. De toenemende tekorten aan huurwoningen en de onzekerheid op de financiële markten zijn een extra stimulans voor particuliere beleggers om goede woningbeleggingen aan te kopen. Bij andere deelportefeuilles die wij op dit moment voor WDF verkopen zien wij hetzelfde beeld.” Op korte termijn zal Capital Value meer transacties bekendmaken.

Over WDF (Woning  Dispositie Fonds)
Het Woning Dispositie Fonds is een fonds met meer dan 3.000 woningen verspreid over Nederland. Op dit moment verkoopt Capital Value een aantal deelportefeuilles uit het fonds, onder meer in de regio’s Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Den Bosch. Voor meer informatie over deze transactie kunt u contact opnemen met Ing M.A. (Marijn) Snijders RT MRICS.