Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer verkoopt woningportefeuille The Stage voor ?135 miljoen aan Rubens Capital Partners

Nieuws 18 dec 2020

Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer (vertegenwoordigd door SPF Beheer) heeft de omvangrijke woningportefeuille The Stage verkocht aan Rubens Capital Partners voor een koopsom van ?135 miljoen. Capital Value B.V. begeleidde SPF Beheer bij de transactie. De juridische begeleiding was in handen van Dentons. Rubens Capital Partners werd in de verkoop juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff.

Bauke Robijn, fundmanager SPF Beheer: “De verkoop van deze portefeuille is een belangrijk onderdeel van het strategisch plan voor de vastgoedportefeuille. De afgelopen jaren is er actief aangekocht en verkocht, waardoor de portefeuille nu in hoge mate overeenkomt met de geformuleerde strategie om te beleggen in relatief jonge woningen rondom de Randstad, in winkelcentra gericht op boodschappen en in kantoren op stationslocaties.” Ad Heeman namens SPF Beheer: “Wij feliciteren Rubens Capital Partners met de aankoop van woningportefeuille The Stage en bedanken hen voor de professionele en voortvarende samenwerking bij het tot stand brengen van deze transactie.”

Marijn Snijders, Capital Value: “Woningportefeuille The Stage is een solide investering op de gewilde Nederlandse woningbeleggingsmarkt. Voor deze woningportefeuille was veel interesse van particuliere beleggers en internationale investeerders. Ook deze transactie is binnen een relatief korte tijd afgerond en draagt bij aan het record transactievolume van circa 10 miljard euro dat naar verwachting dit jaar op de woningbeleggingsmarkt behaald zal gaan worden.”

Over de portefeuille
Woningportefeuille The Stage omvat 17 complexen met in totaal 707 woningen. Elf complexen bestaan uit 306 ruime eengezinswoningen, gelegen in onder andere Almelo, Hengelo, Houten en Vleuten. De overige zes complexen bestaan uit 401 meergezinswoningen complexen. Deze woningen liggen onder meer in Enschede, Oldenzaal en Leeuwarden. De bouwjaren van de woningen variƫren tussen 1969 en 2007. Het overgrote deel van de woningen is verhuurd in het middeldure huursegment en heeft voornamelijk energielabel B en C. De gemiddelde maandhuur bedraagt circa ?785.