Pike Vastgoed BV verkoopt Kop van Laak in Den Haag aan Altera

Nieuws 5 jun 2019

PIKE Vastgoed BV heeft de nieuwbouwontwikkeling Kop van Laak verkocht aan Altera. Kop van Laak omvat 77 duurzame meergezinswoningen in de wijk Laakhaven in Den Haag. Capital Value begeleidde PIKE Vastgoed BV bij de transactie. De 77 duurzame, all-electric twee- en driekamer appartementen in dit nieuwbouwcomplex komen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 in exploitatie.

Kop van Laak is het sluitstuk van de ontwikkeling van de Spoorzone vlakbij het centrum van Den Haag. Het ontwerp is van Arkelson B.V. en de bouw, die nog dit jaar start, is in handen van Ouwehand Bouw. Passend bij de vastgoedbeleggingsstrategie van Altera, is duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt voor de ontwikkeling van het nieuwbouwcomplex. De gasloze, all-electric appartementen worden voorzien van energiezuinige vloerverwarming, moderne warmte-isolatie en zonnepanelen. De locatie, op de hoek van de Waldorpstraat en de Calandstraat in Laakhaven-West, biedt een optimale mix aan groen, stedelijke dynamiek met voorzieningen en faciliteiten op loop- of fietsafstand en optimale bereikbaarheid met zowel openbaar als eigen vervoer. De woningen zijn gericht op (young) professionals en kleine gezinnen met huurprijzen vanaf ?850,- per maand.

Betaalbare appartementen in Den Haag
Erwin Wessels, directeur portefeuillemanagement van Altera: “We zijn heel content met de verwerving van dit prachtige appartementencomplex. Voor het totale gebied wordt dit de kroon op de volledige herontwikkeling van de Spoorzone rondom Hollands Spoor wat ooit een monofunctioneel haven- en industriegebied was. Dankzij de goede samenwerking met PIKE Vastgoed, de gemeente Den Haag, bouwer Ouwehand en Capital Value, wordt Kop van Laak onderdeel van een moderne en gevarieerde wijk die wonen, werken en recreëren combineert in de stijl en sfeer van de vroegere haven die hier ooit was. Naast deze maatschappelijk duurzame aspecten, is voor ons als belegger vooral de betaalbaarheid van de appartementen een belangrijk uitgangspunt van deze woningbouwontwikkeling.” Marijn Snijders, directeur Capital Value: “Laakhavens is een voormalig haven- en industriegebied dat de komende jaren volledig zal veranderen door de talloze duurzame initiatieven voor nieuwbouw van  huur- en koopwoningen. In 2019 en 2020 zal gestart worden met de bouw van een aantal zeer prestigieuze woontorens waardoor het gebied een meer internationaal karakter zal krijgen.”