Prinsjesdag: Startbouwimpuls verhoogd naar 300 miljoen euro

Insights 19 sep 2023

Op Prinsjesdag werd bekendgemaakt dat de Startbouwimpuls wordt verhoogd van 250 naar 300 miljoen euro. Het is goed nieuws dat er meer geld beschikbaar komt, maar de subsidie is nog steeds ontoereikend voor veel concrete plannen die in 2024 en 2025 gerealiseerd kunnen worden. Sinds de bekendmaking is in totaal meer dan 3 miljard euro subsidie aangevraagd (2.195 projecten met 259.982 woningen), ruimschoots meer dan het initiële subsidiebedrag. Op basis hiervan zijn de randvoorwaarden en beoordelingscriteria aangescherpt.

Wat moet u weten?

? De deadline voor het indienen van aanvragen is 13 oktober a.s. ? De subsidie van 300 miljoen euro wordt evenredig verdeeld over heel Nederland. ? Het Ministerie zegt toe binnen vier weken bekend te maken welke projecten in aanmerking komen.

Wat zijn belangrijke randvoorwaarden (onder meer)?
? Maximale Rijksbijdrage van 12.500 euro per woning (incl. BTW) ? De aanmelding betreft meer dan 10 woningen ? Start bouw in 2023, 2024 of 2025 ? Minimaal 50% betaalbaar

Waar vindt u meer informatie?
Meer informatie over de randvoorwaarden en het aanvraagproces vindt u op de website van het Ministerie. Bij beoordeling spelen efficiëntie, hardheid en doelmatigheid een belangrijke rol. Heeft u vragen over de randvoorwaarden of over het indienen van de subsidie-aanvraag? Neem contact op met Stefan Janssen of Arjan Peerboom.

Heeft u interesse in meer data over de woning- of zorgvastgoedmarkt?

Neem direct contact op met Thijs Konijnendijk, Head of Research & Data Intelligence of bekijk ons dataplatform.