Recordopkomst voor Shared Value 2024

Nieuws 12 feb 2024 Impressie Shared Value 2024

Op 7 februari jl. vond ons jaarcongres Shared Value plaats in TivoliVredenburg in Utrecht. Ruim 400 beleggers, corporaties, ontwikkelaars en overheden bezochten Shared Value om meer te horen over de ontwikkelingen op de woning- en woningbeleggingsmarkt in Nederland.

Gezien de grote opgave waar de woningmarkt voor staat organiseerden wij de bijeenkomst voor het eerst samen met De Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed (IVBN). Samen met IVBN stelden we een mooi inhoudelijk programma op met als thema: ‘Doorbouwen in onzekere tijden’.

Gezamenlijke opening IVBN en Capital Value
Shared Value werd geopend door dagvoorzitter Thijs Konijnendijk, Head of Research & Data Intelligence bij Capital Value en Gertjan van der Baan, CEO van Vesteda en bestuursvoorzitter IVBN. Zij onderstreepten het gezamenlijke belang van alle marktpartijen op de woningmarkt om vooral ‘door te blijven bouwen’. Sprekers die hier hun visie op gaven waren Denise Notenboom (Rabobank REF), Mark Kuijpers (Greystar), Robbert van Dijk (a.s.r. real estate) en Anne Wilbers (Stadgenoot). Manon Kuipers (directeur Zorgvastgoed) ging in gesprek met Peter Boerenfijn (Habion) over het belang van het bouwen voor voldoende geschikte en betaalbare woningen voor senioren.

Onderzoeksresultaten de woningbeleggingsmarkt in beeld
Thijs Konijnendijk presenteerde de resultaten van ‘De woningbeleggingsmarkt in beeld’, het jaarlijkse onderzoek van Capital Value in samenwerking met ABF Research. Het persbericht met een samenvatting van de resultaten vindt u op deze pagina.

Bekijk het onderzoeksrapport

Actieplan extra maatregelen woningmarkt 2024
Een belangrijke conclusie is dat er voor 2024 voldoende plannen zijn om te starten met de bouw van 100.000 woningen. Deze plannen kunnen niet gerealiseerd worden zonder extra stimulerende maatregelen vanuit de overheid. Capital Value presenteerde daarom een actieplan voor de woningmarkt in 2024 met oplossingen zoals duidelijkheid omtrent de wet middenhuur, verlaging van de overdrachtsbelasting, rentemaatregelen en meer. Binnenkort publiceren wij hier nader over. Houd onze website in de gaten!