Rhenam Wonen neemt 41 woningen Mooiland over

Nieuws 26 apr 2023

Rhenam Wonen tekende onlangs een koopovereenkomst met Mooiland voor de overname van 41 sociale huurwoningen aan in de Korenbloemstraat, Pr. Bernhardstraat en Donderberg/Frankenveld in Rhenen. Capital Value begeleidde Rhenam Wonen bij de aankoop.

De portefeuille is opgedeeld in drie complexen en bestaan uit eengezinswoningen in een rustige woonwijk met veel groen. Alle woningen behoren tot het DAEB-segment.

Reden voor verkoop door Mooiland
Mooiland heeft de ambitie om vanaf 2024 alleen nog actief te zijn in het eigen kerngebied (Noordoost-Brabant), en deze verkoop is daar een gevolg van. Rhenam Wonen is vanwege de ligging en visie de juiste partner voor overname van deze woningen en Mooiland heeft de voorkeur om huurwoningen buiten de kernregio over te dragen aan regionaal verankerde corporaties, die met hun netwerk meer kunnen betekenen in de wijk. Bregje de Looff, vastgoedadviseur bij Capital Value: “Deze transactie is een mooi voorbeeld van de overname van sociale huurwoningen door een collega-corporatie, met als resultaat dat de woningen behouden blijven voor zowel de doelgroep als de corporatie sector. Voor verkoper biedt het de mogelijkheid om de verkoopopbrengst te investeren in woningen binnen de eigen kernregio.”