Rijswijk Wonen verkoopt herontwikkelingslocatie

Nieuws 20 dec 2016

Rijswijk Wonen heeft een sloop-/nieuwbouwlocatie in Rijswijk verkocht. Aan de Van Vollenhovenlaan staan op dit moment drie verouderde complexen met 48 portiekwoningen die gesloopt gaan worden. Conform het vigerende bestemmingsplan mogen er circa 69 nieuwbouwappartementen op de locatie worden gerealiseerd. De koper is Willigen Partners. Capital Value begeleidde het verkoopproces namens Rijswijk Wonen.

De herontwikkeling maakt onderdeel uit van een verbeteringsplan voor de wijk Te Werve, een initiatief van Rijswijk Wonen en de gemeente Rijswijk. Dit plan omvat een kwaliteitsverbetering van de wijk Te Werve, mede door middel van toevoeging van koop- en vrije sector huurappartementen en investeringen in de openbare ruimte.

Thijs Meijer, vastgoedadviseur nieuwbouw Capital Value: “Deze transactie is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen een corporatie en marktpartij om een vrije sector project te realiseren. Corporaties kunnen of willen niet altijd meer zogeheten niet-DAEB projecten tot uitvoer brengen vanwege de nieuwe Woningwet. Samenwerken met een marktpartij biedt dan uitkomst, zonder dat de doelstellingen van het project verloren gaan. Er is veel interesse┬ávan ontwikkelaars en beleggers voor dit soort projecten.” Voor meer informatie over deze transactie kunt u contact opnemen met Marijn snijders. Lees ook: Rijswijk Wonen, december 2016: Rijswijk Wonen en Willigen Partners sluiten koopovereenkomst PropertyNL, december 2016: Rijswijk Wonen verkoopt Van Vollenhovenlaan aan Willigen Partners