Round Hill Capital neemt 3.786 woningen van Wooninvesteringsfonds over ter waarde van EUR 365 miljoen

Nieuws 28 nov 2014

Round Hill Capital neemt 3.786 woningen van het Wooninvesteringsfonds over met een verkoopprijs van EUR 365 miljoen. Het Wooninvesteringsfonds is in 2005 opgericht met als doel woningen van corporaties aan te kopen en vervolgens later te verkopen. In die tijd konden corporaties alleen op deze omslachtige wijze hun woningen verkopen. Door gewijzigde wet en regelgeving hebben corporaties inmiddels meerdere alternatieven om complexen zelf te verkopen.  

De aan Round Hill Capital verkochte portefeuille omvat 3786 eenheden met ongeveer 326.000 m2 aan verhuurde oppervlakte, op goede locaties verspreid over Nederland. Dit is de tweede grote portefeuille die door Round Hill Capital in de Nederlandse markt is gekocht. In juni werd reeds voor EUR 180 miljoen 1.534 woningen van door CBRE Global Investors beheerde fondsen gekocht.

De overeenkomst is gesloten onder voorbehoud van goedkeuring door het Ministerie van BZK en de toezichthouders. Een consultatieronde van gemeenten en huurders maakt daar onderdeel van uit. Naar verwachting zal de levering medio maart 2015 plaatsvinden.

Michael Bickford, Oprichter en bestuursvoorzitter van Round Hill Capital: “We beleggen meer dan zeven jaar in Europees woonvastgoed. We gebruiken onze ervaring en track record om deze portefeuille te gaan beheren. De huurders van het Wooninvesteringsfonds kunnen er van verzekerd zijn dat wij een lange termijn visie hebben. Onze kennis van de Nederlandse markt en beheer van vastgoed komen daarbij van pas.

Dit is onze tweede grote acquisitie in de Nederlandse markt. Hiermee onderstrepen wij ons beleid om tot een Europees wonen platform te komen. Wij zijn er van overtuigd dat de Nederlandse woningmarkt attractieve beleggingsmogelijkheden biedt door haar fundamenteel positieve ontwikkeling. Samen met de stabiele inkomstenstroom die deze beleggingscategorie biedt en onze langdurige ervaring met woningbeheer.” Jacques Thielen, directeur Wooninvesteringsfonds: “Met alle belanghebbenden is rekening gehouden. De certificaathouders krijgen zekerheid en de huurders krijgen een betrouwbare verhuurder die de organisatie voortzet. De medewerkers gaan mee. De huidige huurders zullen alle rechten en plichten uit hun huurovereenkomst behouden.” De verkoop werd door Capital Value begeleid.

Over Round Hill Capital
Round Hill Capital, opgericht in 2002 door Michael Bickford, is een volledig geïntegreerde wereldwijde vastgoed vermogensbeheerder met kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Luxemburg, België, de VS en Nederland. Round Hill heeft sinds de oprichting meer dan 6 miljard dollar in Europees vastgoed geïnvesteerd en heeft een bewezen track record op het gebied van het identificeren en investeren in hoge kwaliteit vastgoed door heel Europa. Round Hill’s activiteiten gaan verder dan overnames en desinvesteringen ? een gespecialiseerd team van vermogens beheerders voegt waarde toe door middel van actief, hands-on management, transparante financiële verslaggeving en dag-tot-dag risicomanagement. Round Hill investeert en beheert momenteel vastgoed voor een aantal van ’s werelds toonaangevende instellingen en particuliere investeerders.

Verdere informatie over Round Hill Capital is te vinden op: www.roundhillcapital.com.

Over het Wooninvesteringsfonds
Het Wooninvesteringsfonds in Zeist is in 2005 opgericht met als doel woningen van corporaties aan te kopen en vervolgens later te verkopen. Door gewijzigd overheidsbeleid hebben corporaties tegenwoordig meerdere alternatieven om complexen te verkopen. Het Wooninvesteringsfonds is een zogenaamde toegelaten instelling.  Voor meer informatie over deze transactie kunt u contact opnemen met Ing. M.A. (Marijn) Snijders RT MRICS.

Meer informatie Wooninvesteringsfonds-Round Hill Capital

Ronald Florisson, woordvoerder Wooninvesteringsfonds Tel: +31 6 53 83 15 86 | Email: ronald@florisson.nl

James Benjamin, Newgate Communications, woordvoerder Round Hill Capital Tel: +44 (0) 20 7680 6550 | Email: roundhill@newgatecomms.com

Lees ook: 28 november 2014: PropertyNL: Round Hill Capital koopt voor 365 miljoen euro aan Nederlandse woningen  Vastgoedmarkt: Round Hill koopt 3.876 woningen van Wooninvesteringsfonds Vastgoedjournaal: Opnieuw megadeal met Nederlandse woningen 4 december 2014: PropertyNL DealFocus: Relatief hoge prijs voor WIF portefeuille