Round Hill verwerft woningportefeuille van Propertize voor 89 miljoen euro

Nieuws 12 dec 2014

De Europese vastgoedinvesteerder en vermogensbeheerder Round Hill Capital ("Round Hill") en Propertize B.V. ("Propertize") maakten vandaag bekend een koopovereenkomst te hebben gesloten voor de Woningportefeuille NL Divers B.V. (WNL), een portefeuille met 976 woningen (totaal ca. 71.300 m2). De koopsom is circa 89 miljoen euro. Capital Value adviseerde Propertize bij de transactie.

Met de verwerving van een woningportefeuille van 1.584 units van CBRE Capital in juni 2014 voor een totaalbedrag van circa 180 miljoen euro, was Round Hill Capital een van de eerste internationale beleggers sinds de financiële crisis die toetrad tot de Nederlandse woningbeleggingsmarkt. Daarna kondigde Round Hill in november 2014 aan een overeenkomst te hebben gesloten voor de portefeuille van het Wooninvesteringsfonds voor 3.786 units met een totale koopsom van circa 365 miljoen. Naast de recente acquisities in Nederland heeft Round Hill een goede reputatie in het managen van Duitse woningen, waaronder ook sociale woningen.

De overdracht van de woningen zal in januari 2015 plaatsvinden.

Michael Bickford, Founder and CEO of Round Hill Capital:
“Op basis van onze bestaande aanwezigheid en activiteiten in Nederland, blijven we onze Nederlandse woningportefeuille verder uitbouwen met deze derde overname in de markt. Round Hill heeft een track record van acht jaar in het succesvol investeren in en het beheren van woningen in de Europese markt. Door onze ervaring, maar ook onze lokale Nederlandse kennis en activiteiten, zijn wij uitstekend in staat om onze groeiende residentiële vastgoedportefeuille te beheren en verder uit  te breiden”.

Reinout van Riel, Chief Portfolio Officer bij Propertize
: “Deze verkoop is geheel in lijn met de strategie van Propertize om onze vastgoedportefeuille in de periode tot en met 2023 volledig af te bouwen. Dit gedeelte van onze portefeuille is eerder dan gepland op de markt gebracht vanwege de grote animo onder beleggers voor Nederlandse woningportefeuilles en de prijzen die nu worden gerealiseerd. Na een uitgebreid biedingsproces zijn wij blij een overeenkomst te hebben kunnen sluiten voor deze portefeuille met Round Hill Capital. Zij zijn een gevestigde residentiële belegger en manager en wij hebben er vertrouwen in dat zij een betrouwbare verhuurder voor de huurders zullen zijn”.

Chanine van Kleij, vastgoedadviseur Capital Value
: “Mede gezien de spreiding en de omvang van de portefeuille  was er veel interesse van zowel Nederlandse als buitenlandse investeerders. Deze transactie toont aan dat het vertrouwen in Nederlandse woningbeleggingen nog steeds onverminderd hoog is”. Voor meer informatie over deze transactie kunt u contact opnemen met Mr. M.A. (Marijn) Snijders RT MRICS.   Lees ook: 12 december 2014: PropertyNL: Round Hill koopt voor ? 89 mln woningportefeuille Lips Vastgoedmarkt: Round Hill Capital verwerft woningportefeuille van Propertize Vastgoedjournaal: Round Hill koopt opnieuw grote woningportefeuille