Rubens Capital Partners koopt omvangrijke woonzorgportefeuille in Friesland

Nieuws 20 dec 2021

Rubens Capital Partners heeft een portefeuille met woningen en zorgeenheden in Friesland aangekocht. De portefeuille, genaamd Vitality, omvat meer dan 900 wooneenheden verdeeld over 39 complexen. Verkoper van de portefeuille is Estea Capital Friesland BV. Capital Value was verantwoordelijk voor de commerciële begeleiding van de verkoop. De juridische begeleiding lag in handen van Pels Rijcken.

De complexen uit de portefeuille liggen verspreid over de provincie Friesland, met de meeste complexen in Leeuwarden, Heerenveen en Drachten. De portefeuille biedt huisvesting aan een groeiende doelgroep in Friesland. Het grootste gedeelte van de complexen is langjarig verhuurd aan solide zorgpartners. Alle huurcontracten met de verschillende zorginstellingen worden voortgezet en in de komende tijd wordt er gekeken hoe de portefeuille geoptimaliseerd kan worden. Na verkoop zal Vastestate het propertymanagement voortzetten.  

Over Rubens Capital Partners
Rubens Capital Partners is een onafhankelijke investment- & assetmanager met circa ? 3,5 miljard aan assets under management. Manon Kuipers, manager zorgvastgoed bij Capital Value: “Vitality is een kwalitatieve portefeuille met een uniek investeringsvolume. De mix van zorgwoningen en reguliere woningen biedt een uitstekende mogelijkheid om te investeren in een toekomstbestige portefeuille voor een brede huurdersdoelgroep in Friesland.”