Shared Value 2019: een oplopend woningtekort en veel kapitaal beschikbaar

Nieuws 12 feb 2019

Op maandag 11 februari 2019 vond de jaarlijkse bijeenkomst van Capital Value plaats in het Spoorwegmuseum in Utrecht. In een overvolle zaal met ruim 200 beleggers, corporaties en ontwikkelaars gaven keynote speaker Klaas Knot, President van De Nederlandsche Bank, Erik Jan van Kempen, directeur-generaal van het Ministerie BZK en Heleen Aarts, CEO van Amvest hun visie op de woning(beleggings)markt.

Naast bijdragen van genoemde sprekers leidde dagvoorzitter Kees van Harten een paneldiscussie over de regulering van de middenhuren en het aanwenden van het beschikbare kapitaal met bijdragen van Gertjan van der Baan, CEO Vesteda, Frank van Blokland van IVBN, Jan Kamminga van Vastgoed Belang en Jeroen Pepers van Aedes.

Aansluitend presenteerde Marijn Snijders de resultaten van het jaarlijkse onderzoek van Capital Value: De woning(beleggings)markt in beeld. Centraal stond dit jaar het alarmerende woningtekort in Nederland, op dit moment geraamd op 263.000 woningen, circa 3,4% van de woningvoorraad en de grote hoeveelheid kapitaal bij beleggers in de komende jaren, ruim 20 miljard euro.

Uitreiking scriptieprijs
Thijs Konijnendijk, Head of Research bij Capital Value, reikte voor het eerst de Capital Value Scriptieprijs uit. Met zijn scriptie ‘Go Green & Go Home’, een scriptie over de relatie tussen de betalingsbereidheid van huurders en de verduurzaming van huurwoningen, was Steve Goossens van Hartelt Fund Management, winnaar van de prijs. Hij ontving een reis naar New York voor 2 personen.