SPF Beheer koopt wooncomplex ‘Frederik’ in Eindhoven

Nieuws 29 jan 2019

SPF Beheer heeft namens pensioenfondsen SPF en SPOV wooncomplex Frederik in Eindhoven gekocht. Het complex bestaat uit 91 appartementen, bergingen en een fietsenstalling. Het gebouw is onderdeel van project S-West te Eindhoven. Capital Value trad op als adviseur van SPF Beheer.

MRP Development is, samen met Ten Brinke CoHof, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de 91 appartementen van gebouw Frederik. Stam + De Koning draagt zorg voor de realisatie. Met de overname verwerft SPF Beheer namens de fondsen 91 appartementen in het bruisende stadsdeel Strijp-S.

S-West bestaat naast Frederik uit drie andere gebouwen met huur en/of koopwoningen: Frits (87 appartementen), Maria (26 appartementen) en Benjamin (29 appartementen). Namen die stuk voor stuk verwijzen naar de Philipsfamilie. Onder de gebouwen komt een parkeergarage, erachter een semi openbare binnentuin en op de begane grond 750 vierkante meter aan bedrijfsruimte. Jeroen Schipper uit Rotterdam draagt zorg voor de architectuur. Samen met Frits vormen de appartementen van Frederik de eerste fase van S-West. De bouw van de eerste fase start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019. De 26 appartementen van Maria en de 29 appartementen van Benjamin worden momenteel uitgewerkt en waarschijnlijk dit voorjaar gepresenteerd.