Staedion verkoopt 133 seniorenwoningen in Rijswijk aan Habion

Nieuws 20 jan 2023

Woningcorporatie Staedion heeft een complex met 133 seniorenwoningen aan het Van Vredenburchplantsoen in Rijswijk verkocht aan Habion via een taakoverdracht. Capital Value begeleidde Staedion bij de verkoop. De juridische begeleiding van de verkoper was in handen van

Core Notariaat.

Woonzorgcentrum Vredenburch bevindt zich midden in Oud-Rijswijk, dichtbij het Rijswijkse Bos. Het complex bevat 133 sociaal verhuurde twee- en driekamerappartementen. De sociale huurwoningen zijn bedoeld voor 55+ers, zonder inwonende kinderen.

Woningen behouden voor de sociale sector
Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “Staedion vindt het belangrijk dat sociale huurwoningen voor de sociale sector behouden blijven. Het complex met 133 seniorenwoningen is in goede handen bij Habion. Zij zijn gespecialiseerd in het huisvesten voor ouderen. Allebei vinden wij het belangrijk om een veilig en betaalbaar thuis te bieden. De reden waarom wij dit complex toch verkocht hebben, is omdat dit het enige complex in Rijswijk was van Staedion. Wij willen ons vooral richten op ons kerngebied: Den Haag, Pijnacker-Nootdorp en Westland. Door de verkoopopbrengst van dit complex maken wij geld vrij voor nieuwe investeringen in ons kerngebied.”

Ton de Rond, directeur van Habion: “Deze woningen sluiten zeer goed aan bij onze visie. Zo willen wij graag ons bezit uitbreiden in de regio Den Haag en zijn diverse voorzieningen, waaronder Woonzorgcentrum Vredenburch van Florence, een huisartsenpost, een supermarkt en openbaar vervoer, dicht in de buurt. Uit recent bewonersonderzoek van Staedion blijkt bovendien dat 90% van de bewoners zich thuis voelt. Mensen voelen zich veilig in een kwalitatief goede woning en in een fijne buurt. Wat wil je nog meer?!”

Bregje de Looff, vastgoedadviseur bij Capital Value: “Dit is een mooi voorbeeld van een transactie tussen corporaties waar woningen voor de sociale sector behouden blijven. In totaal hebben corporaties in 2022 voor 1,77 miljard euro in huurwoningen geïnvesteerd. Wij verwachten dat dit aandeel het komende jaar nog verder zal gaan toenemen.”