Steve Goossens wint Capital Value Scriptieprijs

Nieuws 18 feb 2019

Steve Goossens van Hartelt Fund Management (midden op foto), heeft de Capital Value Scriptieprijs 2019 gewonnen. De prijs werd op 11 februari jl. uitgereikt tijdens Shared Value, de jaarlijkse bijeenkomst van Capital Value in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Met zijn scriptie over de betalingsbereidheid van huurders voor meer verduurzaamde woningen won Steve een weekend in New York. De tweede en gedeelde derde prijs gingen respectievelijk naar Mark van Dam van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, Sanne Groenen (VB+ Vastgoedmanagement) en Feddo Bosveld (Cushman & Wakefield).

Huurders zijn bereid meer te betalen voor een duurzame woning
Het winnende onderzoek naar de betalingsbereidheid van huurders voor meer verduurzaamde woningen is in de Verenigde Staten al wel eens gedaan, en in Nederland ook wel naar de koopwoningmarkt, maar nog niet eerder naar de Nederlandse huurwoningmarkt. Steve concludeerde op basis van een zeer degelijke statistische analyse over meerdere jaren dat huurders inderdaad bereid zijn om meer huur te betalen als de woning meer verduurzaamd is en daarom de energielasten lager uitvallen.

Onderzoeksthema’s overige genomineerden
De tweede prijs ging naar het onderzoek van Mark van Dam: ‘Het rompertje ontrafeld: ‘De aantrekkelijkheid van woningbeleggingen in Nederlandse perifere gebieden voor institutionele beleggers’. De gedeelde derde prijs ging naar de onderzoeken van Feddo Bosveld: ‘De markthuur van woonzorgconcepten; de wow!-factor overtreft theorie en praktijk” en Sanne Groenen: Het verbinden van drie werelden; de vermogende oudere, de ontwikkelaar/belegger en de zorgaanbieder.

Over de Capital Value Scriptieprijs
De Capital Value Scriptieprijs is in 2018 in het leven geroepen om goed, relevant en actueel onderzoek over de woningbeleggingsmarkt meer aandacht te geven. Scriptieschrijvers van HBO ? of WO opleidingen en de ASRE kunnen scripties insturen. De inschrijving voor het komende jaar opent in juni. Lees meer.