Stichting WonenBreburg start met verkoop twee wooncomplexen in Breda

Nieuws 4 apr 2019

Stichting WonenBreburg start met de verkoop van twee in het oog springende wooncomplexen in Breda. In totaal worden er 113 woningen en 84 parkeerplaatsen aan de Dirk Hartogstraat (complex Constant) en Rijngraafstraat (complex Het Turfschip) te koop aangeboden. Capital Value begeleidt Stichting WonenBreburg bij de verkoop. De verkoop is op 4 april openbaar aangekondigd via een advertentie in Het Financieele Dagblad.

Complex Constant, gelegen aan de rand van de stad, betreft een onaangebroken woontoren bestaande uit 84 appartementen en 84 parkeerplaatsen. De woningen zijn geliberaliseerd en beschikken allen over een individuele buitenruimte, een berging en een parkeerplaats in de parkeergarage of op het afgesloten buitenterrein.

Complex Het Turfschip, ligt in het centrum van Breda aan het Chasséveld waar jaarlijkse evenementen, zoals 538 Koningsdag, gehouden worden en omvat 29 appartementen gelegen op de 5e t/m de 10e verdieping van het complex. De woningen zijn geliberaliseerd verhuurd, afgezien van één te liberaliseren woning. De ondergelegen verdiepingen betreffen kantoorruimten en zijn afgesplitst van de woningen en vormen geen onderdeel van de propositie.

Bestuursvoorzitter Hans Pars: ‘Toren Constant is een complex met vrije sector appartementen, dat wij om die reden te koop zetten. Het gehele complex wordt als beleggingsobject verkocht. Met de opbrengst uit de verkoop van het woningbezit in de (dure) vrije sector wil WonenBreburg betaalbare en duurzame huurwoningen bouwen voor de smalle beurs. Onze huurders zijn uiteraard direct geïnformeerd. Voor hun verandert er in principe niets, behalve dat zij een andere verhuurder krijgen. Bij de selectie van de koper kijken wij behalve de prijs ook naar de professionaliteit van de beheerorganisatie van de koper.’

Indien u interesse heeft in verwerving verzoeken wij u uiterlijk

donderdag 9 mei 2019 vóór 12.00 uur
een bieding uit te brengen. Naast een bieding in euro’s staat WonenBreburg ook open voor een bieding in te verwerven sociale huurwoningen in Tilburg of Breda. Graag verwijzen wij u voor meer informatie over deze verkoop naar corporatiemarkt.com. U kunt ook direct contact opnemen met Esther Murk of Jacoline van den Berg.