Succesvolle bijeenkomst over de kansen voor bestaand zorgvastgoed

Nieuws 2 dec 2019

Op donderdag 28 november jl. organiseerde Capital Value in samenwerking met Zorgvastgoed.nl een bijeenkomst over de kansen voor bestaand zorgvastgoed. De bijeenkomst vond plaats op Park Vossenberg van Stichting Zorggroep Elde Maasduinen en werd door meer dan 60 deelnemers bezocht. Tijdens de bijeenkomst stond de visie van de belangrijkste spelers op de zorgvastgoedmarkt centraal, die van de corporatie, de belegger en de zorginstelling. 

De middag startte met een update van de marktontwikkelingen door de zorgvastgoedspecialisten van Capital Value. Manon Kuipers zette de ontwikkelingen uiteen met betrekking tot transacties op de markt en Danny La Rose ging nader in op de risicoanalyse en – beheersing op het gebied van taxaties.

Visie op investeren versus verkopen in bestaand zorgvastgoed
Namens Holland Immo Group, die momenteel het vierde zorgfonds initieert, zette Anja van den Borne (eigenaar) de aandachtspunten van investeren uiteen vanuit het perspectief van een belegger. Intermaris verkocht onlangs een grote zorgportefeuille met 265 eenheden in Noord Holland. Ronald Luurtsema, assetmanager bij Intermaris, ging nader in op de overwegingen van de corporatie om in bestaand zorgvastgoed te investeren of dit juist te verkopen. De visie van de zorginstelling kwam aan bod tijdens een interessant interview met Martin van de Ruit, bestuurder van Zorggroep Elde Maasduinen. De middag werd afgesloten met een netwerkborrel in de onlangs heropende kapel op de locatie.

Over de locatie
De bijeenkomst vond plaats op Park Vossenberg in Kaatsheuvel, een locatie van Zorggroep Elde Maasduinen. Park Vossenberg is een mooi voorbeeld van een herontwikkeling binnen de vastgoedportefeuille van een zorginstelling. Park Vossenberg bestaat uit 150 individuele appartementen voor mensen met een (toekomstige) zorgvraag. Het park biedt veel meer dan woningen en krijgt een dorpshart, met veel groen en volop gelegenheid elkaar te ontmoeten en dingen te ondernemen.