Tablis Wonen neemt 39 woningen Mooiland over

Nieuws 1 aug 2022

Onlangs heeft Tablis Wonen 39 sociale huurwoningen aan de IJsbaan in Sliedrecht overgenomen van Mooiland. Capital Value begeleidde Tablis bij de aankoop.

De appartementen liggen in een groene omgeving aan het water. Het complex bevat een recreatieruimte, waar bewoners vrijblijvend gebruik van kunnen maken. De sociale huurwoningen zijn bedoeld voor 55+ers, zonder inwonende kinderen.

Reden voor verkoop door Mooiland
Mooiland heeft de ambitie om vanaf 2024 alleen nog actief te zijn in het eigen kerngebied. Deze verkoop is daar een onderdeel van. Daarbij heeft Mooiland de voorkeur om huurwoningen buiten de kernregio over te dragen aan regionaal verankerde corporaties.

Woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting
Liesbeth Marchesini ? Franso, directeur-bestuurder Tablis Wonen, licht de aankoop toe: “We zijn ervan overtuigd dat we door onze nabijheid en ons lokale netwerk van meerwaarde kunnen zijn voor huurders in Sliedrecht. We verwelkomen de bewoners van de IJsbaan als nieuwe huurders van Tablis Wonen, en kijken uit naar een nadere kennismaking.” Bregje de Looff, vastgoedadviseur bij Capital Value: “Deze transactie is een mooi voorbeeld van de overname van sociale huurwoningen door een collega-corporatie, met als resultaat dat de woningen behouden blijven voor zowel de doelgroep als de corporatie sector. Voor verkoper biedt het de mogelijkheid om de verkoopopbrengst te investeren in woningen binnen de eigen kernregio.”