Union Investment koopt Stibbe-kantoor voor € 54 mln

Nieuws 9 jan 2014

De Duitse fondsmanager Union Investment heeft het kantoor van Stibbe, dat in aanbouw is op de Amsterdamse Zuidas, aangekocht voor bijna ? 54 mln. Het nieuwe hoofdkantoor is een ontwikkeling van Dura Vermeer. Het krijgt een omvang van 13.500 m2 bvo, verdeeld over negen verdiepingen. Capital Value en CBRE adviseerden Dura Vermeer bij het verkoopproces.

Union Investment heeft vorig jaar maart ook het naastgelegen in aanbouw zijnde hoofdkantoor van AkzoNobel aangekocht voor ? 82 mln. Ook dit is een ontwikkeling van Dura Vermeer. Daarmee beschikt Union over beide ontwikkelingen op deze prominente plek aan de kop van de Amsterdamse Beethovenstraat, recht tegenover het WTC Amsterdam.

Advocatenkantoor Stibbe is sinds 1992 gehuisvest in de Stibbe Toren aan de Strawinskylaan in Amsterdam. Daarmee was Stibbe één van de eerste kantoren die zich vestigde aan de Amsterdamse Zuidas. Stibbe heeft gekozen voor een herkenbaar ”stand alone” gebouw op de Zuidas, dat flexibel is in te richten en duurzaam is. Onderdeel van het programma is een groot auditorium.

Het gebouw krijgt het duurzaamheidslabel “BREEAM Excellent”. Oplevering staat gepand voor begin 2016. Het hoofdkantoor van AkzoNobel wordt in 2015 opgeleverd.

Lees ook: PropertyNL, 9 januari 2014: CBRE, Capital Value en Savills betrokken bij Stibbe-deal