Van Omme & De Groot verkoopt 171 huurappartementen in Groningen aan Vesteda

Nieuws 23 sep 2019

Van Omme & De Groot heeft een nieuw te realiseren complex van 171 huurappartementen in de energieneutrale wijk Westerwal verkocht aan Vesteda. Het betreft huurappartementen bestemd voor het middensegment. De twee partijen tekenden onlangs de koopovereenkomst en gelijktijdig werd tussen Vesteda en Friso Bouwgroep een turn-key aannemingsovereenkomst getekend. Capital Value adviseerde Van Omme & De Groot bij de transactie. Juridisch adviseur was Pels Rijcken.

Nieuwbouwplan Westerwal
Nieuwbouwplan Westerwal ligt vlak langs kanaal Hoendiep en op fietsafstand van het Groningse centrum. De energieneutrale wijk ligt op een voormalig fabrieksterrein in de populaire Zeeheldenbuurt aan de westzijde van de stad Groningen. Naast de 171 huurappartementen worden hier tevens 22 koopwoningen gerealiseerd, naar ontwerp van AAS Groningen. De appartementen variëren in grootte van ca. 48 tot 87 m² en worden voorzien van individuele WKO-systemen en PV-panelen, waarmee een EPC=0 wordt behaald. Het bestemmingsplan is inmiddels vastgesteld en de omgevingsvergunning aangevraagd. Naar verwachting wordt in het 1e kwartaal van 2020 een aanvang gemaakt met de realisatie van de appartementen. De verkoop van de 22 3- en 4-laagse koopwoningen start dit najaar.

Marijn Snijders, directeur Capital Value: “Wij zien een toenemende belangstelling van beleggers voor ontwikkelingen buiten de Randstad. Deze transactie is daar een mooi voorbeeld van. Deze ontwikkeling levert een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van de tekorten van middeldure huurwoningen in deze regio “.