Van Wanrooij Projectontwikkeling levert 198 appartementen op in Utrechtse wijk Rijnvliet

Nieuws 18 apr 2023

Vorige week vond de oplevering door Van Wanrooij Projectontwikkeling plaats van 198 appartementen aan Syntrus Achmea Real Estate & Finance aan de Stadsbaan in Utrecht. De woningen maken deel uit van de nieuwe wijk Rijnvliet aan de zuidkant van de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Capital Value heeft, samen met Topic Real Estate, Van Wanrooij Projectontwikkeling bij het verkoopproces aan Syntrus Achmea Real Estate & Finance begeleid.

Het opgeleverde appartementencomplex bestaat uit drie bouwdelen, waarvan twee in carrévorm die aan elkaar verbonden zijn door een tussengelegen bouwdeel. Hierdoor ontstaan er eveneens drie uniek ingerichte gemeenschappelijke tuinen, bovenop de parkeerlaag waar plaats is voor 237 auto’s. De 198 appartementen variëren in grootte tussen de circa 60 en 135 m2 en zijn geschikt voor meerdere doelgroepen: gezinnen met kinderen, senioren en starters in het middenhuursegment en vrije sector huur. Alle woningen zijn verhuurd en de huurders ontvangen binnenkort de sleutels.

Arjan Peerboom, Directeur Capital Value: ”De oplevering van de 198 appartementen in Rijnvliet draagt bij aan het terugdringen van het grote woningtekort in Utrecht. Het project is een mooi voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen gemeente, ontwikkelaar, aannemer en belegger. Het is belangrijk dat we ook in deze uitdagende periode door middel van samenwerking blijven werken aan het realiseren van nieuwe huurwoningen”.