Vesteda verkoopt deel woningportefeuille aan Daelmans Vastgoed

Nieuws 13 jan 2014

Recent heeft Vesteda een woningportefeuille van in totaal 101 eengezinswoningen in Bergen op Zoom, Deurne, Maastricht en Rosmalen verkocht. Koper is Daelmans Vastgoed. Vesteda werd begeleid door het makelaarsteam bestaande uit Capital Value, ABC Beleggingen en Jones Lang LaSalle. De Brauw Blackstone Westbroek trad op als juridisch adviseur voor Vesteda.

Luurt van der Ploeg, CFO van Vesteda: “Deze transactie past binnen onze strategie van afbouw van het bezit in regio’s die niet tot onze core beleggingsregio’s behoren. Vesteda hanteert een actief dispositie- en acquisitiebeleid en richt zich met name op het middensegment van de huurmarkt in de Randstad en Noord-Brabant”. Kees van Harten, directeur Capital Value: “Deze transactie geeft opnieuw blijk van de grote interesse voor woningbeleggingen op dit ogenblik. Het relatieve aandeel van woningbeleggingstransacties ten opzichte van het totale transactievolume is de laatste jaren explosief gestegen. In 2013 is het aandeel woningbeleggingen ten opzichte van het totale investeringsvolume circa 27% tegen circa 12% in 2008. De oorzaak is enerzijds gelegen in de neergang van transacties in kantoren en retailbeleggingen en anderzijds door de toegenomen belangstelling van nationale en internationale beleggers voor woningbeleggingen wegens haar specifieke beleggingskarakteristieken”.

Lees ook: Vastgoedjournaal, 13 januari 2014: Vesteda verkoopt grote woningportefeuille aan Daelmans   PropertyNL, 13 januari 2014: Vesteda verkoopt deel woningportefeuille aan Daelmans Vastgoed Vastgoedmarkt, 14 januari 2014: Vesteda verkoopt 101 woningen aan Daelmans