Vesteda verkoopt twee woningcomplexen

Nieuws 29 aug 2012

Vesteda heeft onlangs twee woningcomplexen verkocht in Blaricum en Maastricht. De totale opbrengst bedraagt ruim ? 21 miljoen. Het betreft 96 eengezinswoningen te Blaricum en 30 appartementen in complex Cortile te Maastricht. De woningen zijn verkocht aan twee verschillende particuliere beleggers. Capital Value adviseerde Vesteda bij de verkoop. Het proces werd juridisch begeleid door De Brauw Blackstone Westbroek.

De verkoop is in lijn met de strategie van het woningfonds van Vesteda en komt voort uit de jaarlijkse verversingsopgave van de portefeuille. De verkoop van woningen gebeurt enerzijds onder eigen regie door verkoop aan zittende huurders of, bij leegstand, aan derden en anderzijds door op beperkte schaal complexgewijs woningen te verkopen door middel van transparante verkoopprocessen.

Mr C.A. (Kees)┬ávan Harten MRE MRICS, die de transactie namens Capital Value begeleidde: “Er bestaat nog steeds veel vraag naar kwalitatief goede woningcomplexen in Nederland. Dit is onder meer ingegeven door het risicoprofiel van woningbeleggingen, de opgelopen huidige aanvangs-rendementen en de bereidheid van de banken om woningcomplexen te financieren”.

Complex Cortile
Appartementengebouw Cortile te Maastricht is ontworpen door architect Bruno Albert en bestaat in totaal uit 159 appartementen in 22 verschillende typen. De appartementen worden voornamelijk verhuurd als short stay appartementen.

Complex Blaricum
De eengezinswoningen in Blaricum zijn gelegen in de wijk De Bijvanck tegen de grens van Huizen. Voor meer informatie over deze transactie kunt u contact opnemen met Mr C.A. (Kees) van Harten MRE MRICS.

Lees ook: PropertyNL, 30 augustus 2012: Vesteda verkoopt twee woningcomplexen Vastgoedjournaal, 30 augustus 2012: Vesteda verkoopt twee woningcomplexen voor 21 miljoen euro Vastgoedmarkt, 30 augustus 2012: Vesteda verkoopt voor 21 miljoen aan woningen