Vidomes koopt 80 duurzame appartementen in Delft

Nieuws 2 apr 2024 Vidomes koopt 80 duurzame appartementen

Woningcorporatie Vidomes heeft een woongebouw met 80 appartementen in Delft overgenomen van Amvest. Het complex met sociale- en middenhuurwoningen is recent gerenoveerd en verduurzaamd. De woningen variëren in grootte van 60 – 102 m². Capital Value begeleidde het verkoopproces namens Amvest.

Recent gerenoveerd en verduurzaamd
Het woongebouw ligt in de wijk Voorhof-West in Delft en is in 2022 gerenoveerd. Daarbij zijn verschillende duurzame aanpassingen gedaan, waaronder dak- en gevelisolatie. Ook zijn er zonnepanelen en warmte-installaties geplaatst. Bijna alle woningen hebben energielabel A.

Jacco Maan, bestuurder Vidomes: “We zijn blij dat we deze duurzame huurwoningen in Voorhof-West kunnen overnemen. Een wijk waar nog weinig sociale- en middenhuurwoningen worden aangeboden. Door de aankoop van deze woningen vergroten we de kansen voor onze woningzoekenden om óók in deze rustige en groene wijk een huurwoning te vinden.”

Jens van Hasenbroek, directeur bij Capital Value: “De aankoop is een mooie samenwerking tussen een woningcorporatie en een institutionele belegger en benadrukt de kansen die er zijn in de markt voor deze partijen. Door de verkoop aan een corporatie blijven de verduurzaamde woningen langjarig beschikbaar voor de huursector.”

Kennismakingsbijeenkomst voor bewoners
Omdat Vidomes hun nieuwe huurders graag beter wil leren kennen, organiseerde zij een kennismakingsbijeenkomst op dinsdag 26 maart. Bewoners konden daar terecht met al hun vragen en op een informele manier kennismaken met medewerkers van Vidomes.

Overdracht en procesbegeleiding
De overdracht vond plaats op 20 maart 2024. Capital Value begeleidde het verkoopproces namens verkoper Amvest. NewGroundLaw heeft Amvest juridisch begeleid. Vidomes werd in het proces begeleid door WIJ Aan- en Verkoopmanagement en VBTM.