VORM verkoopt 194 middeldure huurwoningen in Fibonacci aan Panamalaan in Amsterdam

Nieuws 15 jan 2021

Op 1 december 2020 ondertekenden landelijke projectontwikkelaar en bouwer VORM en investeerder en ontwikkelaar Rockfield Real Estate (namens een van hun fondsen) de overeenkomst voor de realisatie van woongebouw Fibonacci in Amsterdam, stadsdeel Oost. Capital Value begeleidde VORM bij de transactie. Naar verwachting start de bouw in het tweede kwartaal van 2021. De oplevering van het woongebouw staat gepland in het derde kwartaal van 2023. Rockfield zal het property management gaan verzorgen.

Met Fibonacci voegt VORM 243 huurappartementen toe aan het duurzame en betaalbare huursegment in de gemeente Amsterdam. Alle woningen vallen binnen het betaalbare huursegment, waarvan 20% is bedoeld voor sociale huur (aangekocht en beheerd door woningcorporatie Stadgenoot) en 80% voor de middenhuur. De 194 middenhuur appartementen zijn bedoeld voor een van de fondsen van Rockfield. 

Betaalbare woningen
In de ontwikkeling van Fibonacci is veel aandacht voor de leefomgeving van de toekomstige bewoners. Het nieuwe woongebouw krijgt een gebalanceerde mix van doelgroepen en functies. “We creëren een duurzame leefomgeving met een community living concept”, vertelt Jeroen van Lier, Ontwikkelmanager Gebieds- en locatieontwikkeling bij VORM. Daarnaast leveren we met woongebouw Fibonacci een hele grote bijdrage aan de ambitie van de gemeente Amsterdam om jaarlijks 1670 middeldure huurwoningen te bouwen”, vult van Lier aan. Met Fibonacci werken Rockfield en VORM aan betaalbare huisvesting voor onder andere young professionals in Amsterdam.

Wonen in Fibonacci staat gelijk aan de behoefte van urban living; een combinatie van stads wonen, met een groene touch. Het community concept wordt door Rockfield verhuurd onder de naam Fibonacci, dat zich kenmerkt door een hoogwaardige volledige afwerking van de appartementen met vloer- wand en raambekleding en zich richt op gastvrijheid, service en community. In het woongebouw komen voorzieningen die de participatie tussen huurders onderling als ook met de directe omgeving stimuleren. Rockfield wil met deze kenmerkende gastvrijheid en de bekende programmering van sociale events een bijdrage leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van het Oostelijk Havengebied.

Duurzame woningen
De woningen zijn een kwalitatief hoogwaardige toevoeging aan stadsdeel Oost en worden opgeleverd met een EPC van 0,15 en een GPR gebouwscore van 8. Het gebouw wordt voorzien van een eigen WKO-installatie waarop de individuele woningen zijn aangesloten. Daarnaast worden de groene daktuinen o.a. benut voor het bergen van 200m3 water, waarmee de beplanting wordt geïrrigeerd.

Locatie
Het plangebied is gesitueerd in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam (stadsdeel Oost). Ten westen van het plangebied liggen de Oostelijke Eilanden (het Funenpark en de CzaarPeterbuurt), die deel uitmaken van stadsdeel Centrum. Ten oosten van het plangebied ligt het Cruquiuseiland. Omliggende infrastructuur maakt het perceel tot een soortrestgebied en eiland in de stad. Het spoor aan de westzijde de Panamalaan aan de oostzijde en de Cruquiuskade aan de zuidzijde vormen de harde begrenzingen.

Marijn Snijders, directeur Capital Value: “Fibonacci ligt op een prachtige locatie en is een zeer welkome toevoeging aan de Amsterdamse woningmarkt. Het is mooi dat Rockfield Real Estate investeert in een project met middeldure huurappartementen waar in Amsterdam een enorm grote vraag naar is. Daarmee leveren zij een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van het woningtekort in onze hoofdstad.”