VORM verkoopt 313 huurappartementen in Binck City Park Den Haag aan AXA IM Alts

Nieuws 17 feb 2022

Op 16 februari 2022 bekrachtigden Projectontwikkelaar en bouwer VORM en AXA IM Alts de koop- en turnkeyovereenkomst voor de realisatie van 313 huurappartementen in blok 1 van het natuurinclusief vastgoedproject Binck City Park aan de Binckhorstlaan in Den Haag. Capital Value begeleidde de transactie namens VORM. Naar verwachting start VORM Bouw in het eerste kwartaal van 2022 met de realisatie van de totale ontwikkeling van 21.000 m². 

Betaalbaar wonen
De totale ontwikkeling, naar ontwerp van VMX Architect, OZ Architects en Braaksma & Roos, bestaat uit vier torens van respectievelijk 75 meter, 2 van 55 meter en een toren van 43,5 meter hoog. Met de ontwikkeling van Binck City Park voegt VORM totaal 896 woningen toe aan de woningvoorraad van gemeente Den Haag. Met een divers woonaanbod is in Binck City Park plaats voor studenten, starters en middeninkomens. Zo worden er naast de door AXA IM Alts namens haar klanten geacquireerde 313 huurappartementen ook 197 studentenwoningen en 99 starterswoningen gerealiseerd.

Natuurinclusief mixed-use gebouw
Binck City Park wordt een natuurinclusief gebouw met een mixed-use functie. Sander van der Wolf, Teamleider en Ontwikkelmanager bij VORM is enthousiast: “Leefbaarheid staat centraal, voor mens en dier. Hier komen wonen, werken, studeren en leisure samen. Tegelijkertijd leggen we een natuurinclusief dakpark aan, met biodiverse beplanting en verblijven voor vogels en insecten, zoals bijen, vlinders en rupsen.” De daken van Binck City Park worden uitgevoerd met waterretentiekratten ten behoeve van waterbuffering en -berging. Met het opgevangen regenwater wordt de daktuin bewaterd.