Wonen Limburg en Nester ruilen sociale huurwoningen in Limburg

Nieuws 5 jan 2021

In de laatste week van het jaar rondden corporaties Wonen Limburg en Nester een ruiltransactie af waarbij in totaal 305 woningen gemoeid waren. Wonen Limburg verkocht 152 woningen aan Nester, die op haar beurt 153 woningen verkocht aan Wonen Limburg. Door de ruiltransactie kunnen beide corporaties de portefeuilles efficiënter beheren en blijven de woningen behouden voor de gereguleerde huurmarkt. Capital Value begeleidde de ruiltransactie als procesmanager voor beide corporaties. 

De portefeuille van Wonen Limburg is verspreid over de plaatsen Sint Joost, Nieuwstadt en Echt in de gemeente Echt-Susteren. De portefeuille van Nester is verspreid over de plaatsen Heel, Ohé en Laak, Stevensweert in de gemeente Maasgouw en in de gemeente Roerdalen over de plaatsen Melick, Posterholt en Sint Odiliënberg.

Harrie Oosterlee, directeur-bestuurder van Nester: “Met deze uitruil ontstaat er voor beide woningcorporaties meer focus. Daar kiezen wij bewust voor, zodat we betere en efficiëntere service kunnen leveren aan onze bewoners.”

Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg: “Bijkomend voordeel is dat het ons in staat stelt onze vastgoedportefeuilles nog doelmatiger te beheren. Zo kunnen we nog beter voldoen aan onze kerntaak: het bieden van passende woningen voor onze bewoners.”

Bregje de Looff, vastgoedadviseur bij Capital Value: “Deze transactie is een mooi voorbeeld van hoe corporaties in de huidige markt goed kunnen samenwerken en hun portefeuille efficiënter kunnen beheren. Als onafhankelijke procesmanager zorgen wij ervoor dat er een gestructureerd proces wordt gevoerd waarbij voor beide corporaties met alle aspecten rekening wordt gehouden.”