WonenBreburg verkoopt appartementen in Breda

Nieuws 9 dec 2019

WonenBreburg heeft twee wooncomplexen in Breda verkocht. Het betreft twee in het oog springende complexen met in totaal 113 woningen en 84 parkeerplaatsen aan de Dirk Hartogstraat (Constant) en de Rijngraafstraat (Het Turfschip). De koper is een Nederlandse particuliere belegger. Capital Value adviseerde WonenBreburg bij de transactie. Lymos Real Estate Capital Advisors begeleidde de koper.

Constant is een onaangebroken woontoren met 84 appartementen en parkeerplaatsen. De woningen zijn geliberaliseerd en hebben allen een individuele buitenruimte, een berging en een parkeerplaats. Het Turfschip ligt in het centrum van Breda aan het Chasséveld en omvat 29 geliberaliseerde appartementen op de 5e t/m 10e verdieping. Bestuursvoorzitter Hans Pars: ‘Met de opbrengst van ons woningbezit in de dure huur (vrije sector) willen wij betaalbare en duurzame huurwoningen bouwen voor onze huurders in de stad.’ Directeur van Lymos, Jan-Willem Dijkhuis: de aankoop past goed binnen de strategie van de koper om de komende jaren een hoogwaardige en duurzame vastgoedportefeuille op te bouwen, gericht op goede locaties in krachtige economische regio’s binnen Nederland.

Chanine van Kleij, specialist woningcorporaties bij Capital Value: ‘Gezien het type product, geliberaliseerde woningen in het hogere huursegment, de locatie en de omvang, was er grote interesse van zowel nationale als internationale beleggers. WonenBreburg kan zich door deze verkoop verder focussen op het bedienen van haar doelgroep. Een mooie transactie tussen een corporatie en een belegger’. De woningen zullen worden beheerd door Rotsvast Breda.