Woningcorporatie Lefier koopt 82 appartementen in Groningen van particuliere belegger

Nieuws 23 dec 2022

Woningcorporatie Lefier heeft twee wooncomplexen in Groningen gekocht van een particuliere belegger. De twee complexen omvatten samen 82 appartementen. Capital Value begeleidde de verkoop. De juridische begeleiding van de verkoper was in handen van Loyens & Loeff en TRIP Advocaten Notarissen heeft Lefier juridisch begeleid.

De woningen zijn gelegen in het zuiden van de stad Groningen grenzend aan het Hoornsemeer. De complexen zijn gebouwd in 1992 en het betreffen huurwoningen in het middensegment.  

Pieter Witzenburg, directeur vastgoed bij Lefier: “Wij zijn blij met de aankoop van deze twee wooncomplexen. De aankoop past binnen onze strategie om de portefeuille in de stad Groningen uit te breiden. Naast het ontwikkelen en aanbieden van sociale huurwoningen richt Lefier zich ook op het middensegment. Dit doen we om het aanbod te kunnen verbreden, diverse doelgroepen te kunnen bedienen en doorstroom te bevorderen.”

Bregje de Looff, vastgoedadviseur corporaties bij Capital Value: “Door de veranderende marktomstandigheden is de concurrentiepositie van woningcorporaties bij de aankoop van bestaande huurwoningen verbeterd. Deze succesvolle acquisitie is hier een mooi voorbeeld van. Om de doorstroming te bevorderen ligt er bij woningcorporaties een opgave om middenhuur aan de portefeuille toe te voegen. Naast nieuwbouw, kan dit ook worden gerealiseerd door het aankopen van bestaande wooncomplexen.”