Woningstichting Leusden verkoopt gezondheidscentrum aan Apollo Zorgvastgoedfonds

Nieuws 17 nov 2020

Woningstichting Leusden heeft onlangs het gezondheidscentrum 'De Tolgaarde' in Leusden verkocht. Het gezondheidscentrum heeft een oppervlakte van ca. 1.000m² en wordt gehuurd door onder meer een huisartsenpraktijk, apotheek, fysiotherapiepraktijk, tandartsenpraktijk en diverse overige eerstelijns medici. Hartelt Fund Management heeft het complex aangekocht namens het Apollo Zorgvastgoedfonds, een zorgvastgoedfonds gespecialiseerd in huisvesting en zorgfaciliteiten voor ouderen en/of mensen met een zorgbehoefte. Capital Value begeleidde de verkoop namens Woningstichting Leusden.

Hans van Haastrecht, Manager Wonen bij Woningstichting Leusden: “Onze kerntaak is het huisvesten van mensen die zich niet zelf redden op de woningmarkt. Het beheer van een gezondheidscentrum is hierin dus eigenlijk een vreemde eend in de bijt, dus besloten we het te verkopen. Met de opbrengst investeren wij in woningen voor onze belangrijkste doelgroep in Leusden.”

Michel van Oostvoorn, Director Investments van Hartelt Fund Management: “Wij zijn zeer verheugd met de acquisitie van dit toekomstbestendige, multidisciplinaire gezondheidscentrum, dat wij in goed overleg en samenwerking met Woonstichting Leusden kunnen toevoegen aan de portefeuille. Het gezondheidscentrum speelt in op de wens om verschillende zorgdisciplines te combineren en dichter bij mensen te brengen.”

Manon Kuipers, specialist zorgvastgoed bij Capital Value: “Gezondheidscentra zoals De Tolgaarde zijn zeer in trek bij investeerders. Het betreft een recent hoogwaardig gerealiseerd gebouw dat voldoet aan de eisen van deze tijd. Het centrum heeft vanwege de centrale ligging een groot bereik en vervult een belangrijke maatschappelijke functie in de wijk. Ook de langjarige huurovereenkomsten maken het object een aantrekkelijke belegging.”