Woonhave koopt monumentaal wooncomplex aan de Calandstraat in Rotterdam

Nieuws 9 dec 2020

Woonhave heeft het rijksmonumentale complex aan de Calandstraat 7-9 in Rotterdam gekocht van Accresco Vastgoed. Het betreft een voormalig scheepvaartkantoor dat in 2014 door Accresco is getransformeerd naar een modern wooncomplex met 24 hoogwaardige appartementen en een gezamenlijke binnentuin. Capital Value begeleidde de transactie namens verkoper, De Mik trad op voor koper. De juridische begeleiding was in handen van Schaap Notarissen & Advocaten. Woonhave werd juridisch bijgestaan door Houthoff.

Het complex ligt op een prachtige locatie in het Scheepvaartkwartier, een van de mooiste historische delen van Rotterdam. De appartementen kenmerken zich door een speelse indeling, bijzondere lichtinval en hoge plafonds. De transformatie van het voormalige kantoor, dat oorspronkelijk dateert uit 1908, was in handen van Architectenbureau Rutten van der Weijden.

Jasper Leydes, Head of Acquisitions van Woonhave: “Wij zijn verheugd dat we ook deze investering in enkele weken tijd hebben kunnen afronden. Het fraaie wooncomplex is goed onderhouden en gelegen op een historische locatie waar 98 van de ruim 500 Rotterdamse rijksmonumenten zijn gevestigd en waar veel vraag is naar hoogwaardige woonruimte. Deze aankoop past goed in onze doelstelling om de portefeuille van huurwoningen verder uit te breiden en langjarig te exploiteren.”

Sanna Wirtz, vastgoedadviseur Capital Value: “Door middel van een gestructureerd proces en de inzet van de betrokken partijen, hebben we deze transactie nog voor het einde van het jaar kunnen realiseren. Het voormalige scheepvaartkantoor is een bijzonder karakteristiek complex dat uitstekend past bij Woonhave, een in Rotterdam gevestigde belegger. De opbrengsten uit deze verkoop zal Accresco aanwenden voor nieuwe (her)ontwikkelingen .”