Zilver Wonen Groep verkoopt 19 eengezinswoningen in de Randstad

Nieuws 13 mei 2019

Zilver Wonen Groep heeft een deel van haar woningportefeuille verkocht aan een particuliere belegger. De transactie bestaat uit 19 verhuurde eengezinswoningen met een gemiddelde oppervlakte van 112 m² hoofdzakelijk gelegen in de Randstad. Capital Value begeleidde Zilver Wonen Groep bij de transactie. 

De bestuurders van Zilver Wonen Groep hebben een inventarisatie gedaan voor een mogelijke verkoop van enkele woningfondsen. Marco Gambino, medeoprichter van Zilver Wonen Groep en manager Investor Relations: ‘Wij hebben Capital Value als bemiddelaar ingeschakeld om ons te begeleiden in het verkoopproces.aangezien zij een professionele partij zijn die gespecialiseerd is in het verkopen van grote beleggingsportefeuilles’. Partner Ton van der Schelde: ‘De reden dat wij enkele fondsen in de verkoop hebben gezet, was onder meer om verder te kunnen groeien als bedrijf. Op een gegeven moment is een woningportefeuille ‘rijp genoeg’ om te verkopen.’, aldus Gambino.

Primeur voor investeerders
Investeerders konden vermogen beschikbaar stellen om het voor senioren mogelijk te maken de overwaarde van de woning te verzilveren. Met deze formule konden senioren in de woning blijven wonen en werden daarmee huurders. Het verzilveren van de woning was in 2014 – 2015 zeer interessant. Kortom een win-win situatie voor senioren die de overwaarde op de woning wilden benutten én voor investeerders die een investering met een degelijk rendement wilden realiseren.

Over Sheldon Invest en Zilver Wonen Groep
Deze investering werd uitgezet via investeringsmakelaar Sheldon Invest. Sheldon Invest is een beleggingsonderneming en heeft een doorlopende vergunning op grond van artikel 2:96. Sheldon Invest staat daarmee onder doorlopend toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Zilver Wonen Groep is gespecialiseerd in woningbeleggingen voor particuliere- en professionele investeerders. Hiertoe behoren het ontwikkelen, structureren, exploiteren, beheren en verkopen van vastgoedbeleggingsfondsen met de focus op woningen. Het genereren van een stabiel rendement en het creëren van (meer)waarde in het vastgoed, zijn hierbij primaire doelstellingen.